Dobročinitelj ima inicijativu: Napravite malo veću količinu ručka, a jednu porciju poklonite umirovljeniku iz susjedstva

Josip Mihaljević
8. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Obiteljski čovjek iz Barrowa u Engleskoj, koji je poznat po altruističnim kampanjama, ovoga puta želi pomoći starijim ljudima. Mnogi od njih su sada već prestari i jednostavno ne mogu svaki dan skuhati kvalitetno jelo. Iz tog razloga odlučio je spojiti ugodno s korisnim, povezati cijelu zajednicu i učiniti malo dobra u svijetu.

rucak

Foto: Pexels

“Dodatni tanjur za umirovljenike” akcija je Jeffa Holta iz Burrowa, lokalnog dobročinitelja koji se već nekoliko puta istaknuo s odličnim humanitarnim akcijama, piše nwemail.co.uk.

Cilj je obitelji koji jedu u restoranu ponukati da plate kao da su pojeli jedno jelo viška, a to jelo će završiti kod nekog od brojnih gladnih i nemoćnih umirovljenika iz njihove zajednice.

Na ideju je došao jedne nedjelje kada je spravljao ručak i kada je slučajno napravio preveliku porciju. Mislio je višak odnijeti svojoj majci koja živi na drugom kraju grada, a onda mu je na pamet pala drugačija ideja:

“Što ako netko u mom susjedstvu živi, recimo neki usamljeni stariji gospodin, koji se muči iz dana u dan kako napraviti dostojno jelo za sebe?

Sigurno bi ova porcija mogla završiti kod takve osobe, osobe koja bi cijenila domaće spravljeno jelo?”, pitao se gospodin holt.

Naravno, takav plan bi bio čudan i neizvediv na masovnoj skali zbog niza zdravstvenih i sigurnosnih implikacija, ali se potrudio pronaći način.

“Mogli bi spojiti jednu osobu u potrebi s nekom osobom koja bi im tu i tamo kuhala, oni bi se međusobno upoznali i time bi čitava zajednica bila uključena”, priča Holt novinarima.

Na taj način mogu sudjelovati samo oni koji uistinu žele pomoći i vrlo brzo su pokrenuli Facebook stranicu gdje obitelji pronalaze “svog penzića” u susjedstvu kojeg će povremeno opskrbiti s jelom iz domaće kuhinje.

Dobročinitelj ima inicijativu: Napravite malo veću količinu ručka, a jednu porciju poklonite umirovljeniku iz susjedstva
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap