Djevojka krivotvorila studentske potvrde kako bi dobila 25.000 kuna mirovine

Jasmina Grgurić
13. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Optužnicu protiv 24- godišnje djevojke zbog prijevara i krivotvorenja isprave podignulo je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Ona je, naime, lažirala potvrde fakulteta o statusu redovnog studenta. Činila je to kako bi ostvarila pravo na obiteljsku mirovinu u ukupnom iznosu od 25.000 kuna.

Foto: Srednja.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je ovih dana optužnicu protiv 24-godišnje djevojke zbog kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Okrivljenoj 24-godišnjakinji se stavlja na teret da je od 28. rujna 2017. do 7. studenog 2018. u jednom mjestu na području Garešnice, izrađivala lažne potvrde o statusu redovitog studenta.

Činila je to na način da je u univerzalne obrasce unosila oznaku klase i urbroja, dok je pečat fakulteta kopirala i na takvim potvrdama krivotvorila potpise odgovornih osoba. A sve je to činila s ciljem stjecanja prava na obiteljsku mirovinu.

“Tereti ju se da je te potvrde predavala nadležnom zavodu za mirovinsko osiguranje koji joj je na ime obiteljske mirovine isplatio oko 25.000 kuna. Na taj način pribavila si je protupravnu imovinsku korist u tom iznosu” – izvijestio je DORH.

Djevojka krivotvorila studentske potvrde kako bi dobila 25.000 kuna mirovine
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap