Djed biciklira od Pacifika do Atlantika kako bi prikupio novac za bolesnog unuka

Jelena Ratko
25. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Djed odlučan u namjeri da prikupi sredstva za skrb za bolesnog unuka, krenuo je biciklom na put od Pacifika do Atlantika. Za njegova nastojanja da osigura 16-godišnjem Jacobu život kakav zaslužuje, brzo se pročulo diljem zemlje.

Foto: screenshot YouTube

Ken Smith krenuo je na put od jednog kraja države do drugog kako bi prikupio novac za svoga unuka koji pati od neurološkog poremećaja od najranije dobi. Svoj put započeo je biciklirajući kroz savezne države Oregon, Washington, Idaho i Montanu, a za njega već zna skoro cijeli SAD.

“Kada se rodio, bio je savršen, baš kao što ga je Bog stvorio, i onda je nakon dva mjeseca života počeo dobivati napadaje”, objasnio je djed u intervjuu za lokalnu televiziju.

Kada su ga otac i majka odveli u bolnicu, liječnici su Kenovu unuku rekli da će poživjeti najdulje do druge godine života, da nikada neće hodati niti govoriti te da će kratko vrijeme koje mu je preostalo provesti u invalidskim kolicima.

Foto: screenshot YouTube

Jakobu je danas 16 godina, može normalno hodati i govori, ali otežano. Zbog toga, teško mu je reći nekome kada trpi bolove, što u njegovu životu nije rijetkost. Sve navedeno opterećuje Jakobova oca, koji je po zanimanju vatrogasac. U takvoj profesiji visokog rizika teško je imati unaprijed određeno radno vrijeme, pa otac i sin veoma teško usklađuju rasporede. Briga o bolesnom sinu zahtijeva puno vremena i novca, a njegovi roditelji trenutno si ne mogu priuštiti oboje.

“Rekao sam Jasonu, ako se tebi ikada nešto dogodi, što će Sue napraviti, budući da mu je briga potrebna 24 sata na dan”, ispričao je zabrinuti djed, svjestan da sin Jason i njegova supruga trpe veliko opterećenje radi bolesti sina.

On je odlučan u namjeri da svome unuku osigura dodatnu kućnu njegu i govornu terapiju, kako bi mogao normalno komunicirati. Jednoga dana na pamet mu je pala luda ideja, kako sam kaže, da biciklom prijeđe s jedne obale američkog kontinenta na drugu, od Pacifika do Atlantika.

Jacob | Foto: screenshot YouTube

Ken je brzo uspio privući pažnju javnosti. Organizirao je internet kampanju, preko koje prima online donacije, a usto su mu počeli prilaziti ljudi na ulici i darivati mu novac jer su za njega čuli preko medija.

Jedan par u kamionetu, prisjeća se 70-godišnji djed, prišao mu je s donacijom i rekao kako su upravo bili pročitali o njemu u novinama.

Bez obzira na sve izazove koji su mu se ukazali na putu, Ken ne planira odustati od borbe za svoga unuka.

“Znate, nema veze, čak i ako se radi o jednom dolaru. Jedan gospodin danas dao mi je svoj zadnji dolar”, rekao je Ken, pun zahvalnosti prema ljudima dobre volje.

Djed biciklira od Pacifika do Atlantika kako bi prikupio novac za bolesnog unuka
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap