Djeca u Međimurju pljačkaju i fizički napadaju stare i nemoćne osobe

Jasmina Grgurić Zanze
2. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Da su napadi na starije i nemoćne osobe uzeli maha, svjedoče slučajevi iz Međimurske županije gdje ih u njihovim kućama pljačkaju i fizički napadaju mladi, među kojima ima i djece. Žrtve su i umirovljenici Franjo i Jelena Kolarić, a o napadima su posvjedočili i ostali.

Jelena i Franjo Kolarić žrtve su napada i krađe Snimak zaslona/HRT

Franjo i Jelena Kolarić iz Gardinovca žive od skromne mirovine, a lopovi su im ukrali čak i nekoliko kokica koje su imali kako bi se lakše prehranili. Stvar je otišla toliko daleko da je na baku Jelenu lopov nasrnuo sjekirom, donosi HRT.

Gospođa Ana Pepelko vratila se s izleta i zatekla sve u kući razbacano, ali to nije bio prvi put. Uništili su joj sve, kompletan namještaj u svim sobama i parket.

Baš poput njihovih, i ostala se staračka kućanstva moraju nekako zaštititi sama. Tako je jedna 89-godišnja starica postavila željezna vrata. No, zaštitile je nisu ni rešetke, a kada novac nisu pronašli, lopovi su napali staricu.

“Osam vrata su razbili, slagao sam rešetke, rešetke su razbili, švasal sam, ali ne štiti, to je badavo” – kaže Mijo Strahija.

Među uhićenih počinjiteljima, što je najgore, ima i djece.

“Imamo situaciju da maloljetnik do 14. godine počini dvadeset i nešto kaznenih djela i nakon toga nema adekvatne reakcije sustava prema njemu i njegovoj obitelji i on nastavlja i dalje činiti kaznena djela” – rekao je za HRT Zdravko Kolarić iz Policijske postaje Prelog.

 

nasilje
Gnjusan zločin u Međimurju: Napali staricu u vlastitom stanu, lice joj je bilo toliko natečeno da nije mogla govoriti

Iz Centra za socijalnu skrb, kojeg je policija obavijestila,  pak ističu da ta djeca dolaze iz disfunkcionalnih obitelji. Roditelji za njih ne mare ili ih čak i potiču na krađe, a u odgojnim ustanovama za njih navodno nema mjesta.

Mještani pljačke i napade više ni ne prijavljuju, jer su zaključili kako nema smisla. Mladi su im tako mjesec dana nakon pljačke dolazili i dalje, pokazivali srednji prst i jasno im dali do znanja da im ništa ne mogu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap