Digao policiju na noge: Muškarac u 70-im godinama u Istri vrebao djevojčicu kod škole

Josip Mihaljević
27. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Muškarac kojeg opisuju kao sijedog 70-godišnjaka u Istri je pedesetak metara od škole pokušao namamiti 11-godišnju djevojčicu da uđe u njegov automobil. Lokalna zajednica je šokirana, a policija je na nogama.

stariji tip

Foto: Unsplash

Prije nepunih desetak dana u istarskom mjestu Marčani stariji muškarac prišao je djevojčici od 11 godina i pokušao ju nagovoriti da uđe u njegov automobil. Kako piše Glas Istre, muškarac ima 70-ak godina, a otac djevojčice ispričao da se potencijalno opasan događaj dogodio svega pedesetak metara od škole.

“To se dogodilo 50-ak metara od škole, u uličici koja nije prometna, kad je dijete oko 13 sati krenulo kući. Stariji muškarac, otprilike oko 70 godina s naočalama, kraće sijede kose, jako naboranog lica, u trapericama i kariranoj košulji, došao je kod mog djeteta i upitao ga želi li ići s njime u auto jer tamo čeka njezina mama.

Čim je dijete to čulo, pomislilo je da nema šanse da je ondje mama i počelo je trčati i bježati”, ispričao je otac.

On je odmah obavijestio policiju i ravnateljicu škole koja je i drugim roditeljima prepričala događaj. Da se za sumnjivcem traga potvrdila je za Glas Istre i tamošnja policija. Policajci u uniformi i civilu provode pojačanu aktivnost blizu škola na širem pulskom području. Održat će i edukaciju za roditelje kako bi oni znali reći djeci što činiti u takvim situacijama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap