Dementna 91-godišnjakinja sjela na bicikl i krenula na autocestu: Spašena je u posljednji trenutak

Luka Kalac
27. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Demencija je stanje koje obilježava poprilično opasan niz simptoma uzrokovanih poremećajem rada mozga. Upravo to zdravstveno stanje ima i 91-godišnjakinja koja se ovog vikenda biciklom htjela uključiti na njemačku autocestu. Srećom, u tome ju je zaustavila jedna vozačica koja je shvatila kako nešto nije u redu. Policija je umirovljenicu odvela njenoj obitelji.

bicikl srušen na tlo

Bicikl na podu | Foto: Unsplash / Dmitrii Vaccinium

Poslijepodnevni sati u subotu, 24. veljače mogli su biti kobni za 91-godišnju umirovljenicu u Njemačkoj. Sve je započelo kada se ova umirovljenica odlučila biciklom uključiti u promet na autocesti u Bavarskoj, u blizini Erkheima.

U tom naumu spriječila ju je jedna vozačica koja se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme. S obzirom na godine i takav suludi potez, pretpostavlja se kako je vozačica spasila život umirovljenici na biciklu.

– Policija je staricu u subotu u poslijepodnevnim satima odvezla do njezine obitelji, priopćila je njemačka policija prema pisanju portala bild.de.

U priopćenju su naveli kako 91-godišnjakinja pati od demencije. Nisu pojasnili na koji način je starica točno spriječena pri uključivanju u promet na autocesti.

Copy link
Powered by Social Snap