Debeli minusi, bura, snijeg: Pogledajte kako će izgledati vremenska prognoza narednih dana

Josip Mihaljević
4. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Mnogi su se nadali kako zima ove godine neće biti prehladna, ali kao i proteklih godina – siječanj i veljača su najkritičniji. Bura i olujni vjetrovi su na jugu zemlje već napravili kaos, a temperature se kreću oko -5 Celzijevih stupnjeva. Za vikend će biti malo toplije, a novi minusi slijede sljedećeg tjedna.

vremenska prognoza

Foto: meteo.hr

Iako je hladnoća početkom siječnja nešto što očekujemo treba naglasiti da će idućih dana biti prilično hladno, posebice na Jadranu gdje će osjećaj hladnoće povremeno dodatno pojačavati jaka i olujna bura, piše meteo.hr.

Iako će spomenuta bura u nastavku dana i u subotu oslabiti, novi razmjerno jaki vjetrovi najavljuju se za početak idućeg tjedna.

Niska temperatura, osim po zdravlje, može idućih nekoliko dana prouzročiti i druge probleme, posebice u predjelima gdje može doći do smrzavanja tekućina što je posebno važno zbog opskrbe pitkom vodom i sl.

Istočna Hrvatska

Istočna Hrvatska će se, po svemu sudeći, zabijeliti.

Danas je hladno, od 0 do 4 Celzijeva stupnja, a sutra će se stabilizirati od -1 do 1 Celzijev stupanj – temperatura idealna za najavljeni snijeg.

U nedjelju će uz “zubato sunce” temperature pasti i do -5 stupnjeva, dok će u ponedjeljak biti stvarno hladno -7 do -2 Celzijeva stupnja.

Nastavit će tako do srijede kada se očekuje još snijega, dok su za četvrtak i petak najavljene tek manje susnježice.

Zagreb

Današnji sunčani dan bit će posljednji u narednih tjedan dana. Sutra se već očekuje kiša uz temperature od -1 do 3 Celzijeva stupnja, dok je nedjelja rezervirana za još pahuljica. U ponedjeljak će temperature padati do -6 stupnjeva uz oblačno vrijeme, a otprilike tako će izgledati i ostatak tjedna.

Gorski kotar i Lika

Današnje temperature od -8 do -3 Celzijeva stupnja sve govore. Za vikend će nastaviti u istom tonu, uz snijeg koji je najavljen za subotu i nedjelju.

U ponedjeljak tek nešto sunčanije, ali s temperaturama do -8 Celzijevih stupnjeva. Ostatak tjedna će obilježiti veće dnevne temperature (oko 3 Celzijeva stupnja) uz najavljenu susnježicu u utorak i nedjelju. Krajem tjedna temperature će padati i do -9 Celzijevih stupnjeva.

Istra

I Istrijani će imati priliku iskusiti temperature ispod ništice. Najviše dnevne temperature kretat će se između 4-8 Celzijeva stupnja, dok će u pravilu svaki dan padati na oko -2 Celzijeva stupnja. U utorak možda malo snijega, u srijedu kiša, dok će kraj radnog tjedna obilježiti zubato sunce.

Dalmacija

U Dalmaciji temperature već danas padaju na -4 Celzijeva stupnja. Za vikend će biti malo bolje, ali najavljeni vjetrovi u nedjelju donose pravu zimu.

U ponedjeljak već -6 Celzijevih stupnjeva, dok će kraje radnog tjedna obilježiti neugodni pljuskovi.