Crna Gora: Umirovljenicima koji se cijepe u srpnju stiže vaučer od 50 eura

Josip Mihaljević
2. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Problemi s procijepljenošću polako se pojavljuju u većini europskih zemalja, a države postaju sve kreativnije u načinima kako povećati stopu procijepljenosti. Hrvatska i Crna Gora, na primjer, imaju poprilično drugačiji pristup.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Premijer i ministri već danima negoduju jer je proces cijepljenja usporio i jer nisu ostvarili samozadani cilj o stopi procijepljenosti do 1. srpnja.

Jučer je pomalo eskaliralo izjavom predsjednika vlade Andreja Plenkovića koji je dao sugerirati da će cijepljenje biti uvjet za dobivanje potpora za poduzetnike, čemu su se oštro usprotivili i sindikati i poslodavci. Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite takav su prijedlog “u rukavicama” branili ministri Beroš i Božinović, a uključili su se i drugi ministri poput Aladrovića i Ćorića.

Sindikati i Udruga Glas poduzetnika žestoko je reagirala na takvu najavu, kazavši da se de facto radi o prisilnom cijepljenju.

No, u drugim državama smo već svjedočili kako, umjesto kažnjavanja onih koji se eventualno neće cijepiti, postoje nagrade za one koji to žele.

Najnovija među njima je Crna Gora, koja u “akcijskom” srpnju umirovljenicima nudi turističke vaučere od 50 eura ako prime prvu dozu  cjepiva protiv koronavirusa, piše aa.com.tr. Crnogorsko ministarstvo zdravstva ljudima koji rade u državnim institucijama na račun cijepljenja nudi i jedan dodatni dan godišnjeg odmora, ali oni neće dobiti vaučere.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap