Čovjek u Virovitici šest godina tajio da mu je majka umrla i primao njenu mirovinu

Josip Mihaljević
19. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Četvrt milijuna kuna. Za toliko je oštećen mirovinski fond u samo jednom slučaju u Virovitici, gdje je 62-godišnjak čak šest godina tajio da mu je umrla majka kako bi nastavio primati njenu mirovinu.

lisice

Foto: Unsplash

PU virovitičko-podravska izvijestila je o slučaju kaznenog dijela prijevare gdje je 62-godišnjak čak šest godina tajio smrt majke kako bi nastavio primati mirovinu. 

Temeljem kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, koju je PU virovitičko-podravskoj podnijela pravna osoba, u srijedu su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim muškarcem i utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je muškarac od 1. veljače 2011. do 30. lipnja 2017., u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio kazneno djelo prijevare na štetu mirovinskog sustava.

On je s računa pokojne majke, za koji je bio opunomoćen, na bankomatima u Virovitici i Suhopolju podizao mjesečnu mirovinu te na taj način oštetio pravnu osobu, u ovom slučaju mirovinski fond, za novčani iznos veći od 249.000 kuna.

Slijedi podnošenje posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Copy link
Powered by Social Snap