Civilna zaštita: Stanovnici ovih gradova i općina ne moraju plaćati troškove HEP-u i HRT-u

Josip Mihaljević
20. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije i Zagrebačke županije, koja su pogođena razornim potresom krajem 2020. godine, oslobođena su plaćanja troškova električne energije za razdoblje od početka siječnja do kraja ožujka 2021. godine. Ta se odluka temelji na Zaključku Vlade RH od 18. siječnja 2021. godine.

glina potres iz zraka

Foto: Glina iz zraka nakon potresa | Youtube screenshot

Kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije i Zagrebačke županije, koja su pogođena razornim potresom krajem 2020. godine, oslobođena su plaćanja troškova električne energije za razdoblje od početka siječnja do kraja ožujka 2021. godine.

Istodobno, kućanstva u spomenutim županijama pogođenim potresom neće plaćati pristojbu HRT-u od siječnja do ožujka 2021. godine, a na temelju Zaključka Vlade RH od 18.siječnja 2021. godine.

Dakle, sva kućanstva iz navedenih općina bez obzira na stupanj pretrpljene štete biti će oslobođena plaćanja troškova električne energije i pristojbe HRT-u.

Foto: Civilna zaštita

Dodajmo još da je Vlada na sjednici u ponedjeljak odlučila kućanstva na potresom stradalom području osloboditi plaćanja struje i grijanja za siječanj, veljaču i ožujak, kao i spomenutog plaćanja RTV pretplate.

ivo žinić
Žinić: "Bit će neodgovornih koji mogu napraviti velike troškove. Ljudi se moraju grijati, ali neka budu racionalni"

 

Civilna zaštita: Stanovnici ovih gradova i općina ne moraju plaćati troškove HEP-u i HRT-u
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap