Bračni par od komada zemlje u Pleškovcu napravio unosan turistički biznis

Matej Markovinović
28. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Zvonko i Biserka Lajtman, dobili su za prvu godišnjicu braka komad zemlje u selu Pleškovec. Iako godinama s tim poklonom nisu ništa učinili, sada tamo imaju drvenu kućicu koja im već drugu godinu zaredom donosi prihode o kojima su nekada mogli samo sanjati.

Kućica u Pleškovcu od koje su Zvonko i Biserka napravili biznis. Screenshot: Booking

Iako mnogi vežu hrvatski turizam za Dalmaciju, ova priča dokazuje da to nije tako. Zvonko Biserka Lajtman, dobili su za prvu godišnjicu braka komad zemlje od 1,6 hektara u selu Pleškovec u Međimurskoj županiji. Iako godinama s tom zemljom nisu ništa napravili, odlučili su to promijeniti, što im se na koncu – isplatilo.

Prema priči koju je ovaj simpatični bračni par ispričao za Večernji, Zvonku se prije pet godina ukazala prilika da učini nešto s dobivenom zemljom. Zajedno sa svojom suprugom pronašao je drvenu kuću na petrinjskom području te ju je preselio u Pleškovec.

Plaža Oštro: Umirovljenička oaza na Jadranu gdje smo susreli umirovljenika iz kultne tvornice Torpedo

Nakon dvije godine rada na kućici, Biserka se dosjetila da bi je mogli pretvoriti u turističku atrakciju. Otišli su u županijsku turističku zajednicu, dobili su potrebne potpore, a na koncu i prestižni certifikat Europske unije za zaštitu okoliša, Ecolabel.

“Imali smo viziju i bili uporni. Na kraju je to ispala investicija od gotovo 200.000 eura. Digli smo kredit, nešto dobili i bespovratnih potpora, svaku smo kunu triput okretali, ali trud se isplatio. I sada, rekao bih, živimo ljepše i ispunjenije nego ikad. Radimo i uživamo u tome što radimo, ništa nam nije teško”, rekao je Zvonko za Večernji.

U turistički su se posao bacili baš za vrijeme korone, no kad se to sve smirilo, gostiju je bilo svaki vikend. Dolazili su iz raznih dijelove Europe, a prvi gosti bili su – Poljaci. Ove godine bili su puni cijelo ljeto, a novac im, kako kaže bračni par, pritječe više nego što su mislili. Za jednu noć u njihovoj kućici potrebno je izdvojiti 360 eura, s tim da se za boravak od tjedan dana snižava 30 posto.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap