Bolnica otpustila dementnog starca, ali rođaci ga nisu željeli primiti natrag u kuću

Jasmina Grgurić Zanze
21. listopada 2019.
Novosti
A- A+

O tužnom slučaju neželjenog starca izvijestila je u subotu policijska postaja Schwabach kod Nürnberga koja je morala intervenirati. Naime, dan ranije 81-godišnjak se iz bolnice vratio kući, ali u nju nije mogao ući jer ga nitko od rođaka s kojima je do tada živio nije želio ondje.

Ilustracija Foto: Pixabay

Njemačka bolnica Schwabach u petak poslijepodne otpustila je iz bolnice 81-godišnjeg muškarca koji boluje od demencije. Rođake s kojima je starac živio bolnica je obavijestila o njegovu povratku prije nego što su ga dovezli kući. No, tamo je naišao na zatvorena vrata jer ga nitko – nije želio!

Kako bolesni umirovljenik kod sebe nije imao ni ključeve od kuće ni novac, morao se s osobljem bolnice vratiti u ambulantu. Međutim, bolnica ga nije mogla primiti natrag, jer više nije bilo potrebe za liječenjem. Hitna pomoć se tako vratila na adresu stanovanja, ali su vrata bila zaključana. Također, ni telefonom nije bilo moguće doći do rodbine, piše Fenix.

Dnevnik 78-godišnjaka: "Moji lijekovi su mi jedino društvo, moja dob mi je teret i živim u samoći"

Djelatnici hitne pomoći nisu znali što napraviti pa su zamolili policiju za pomoć. Policijskim dužnosnicima situacija je bila jako teška. Kako su susjedi rekli da su rođaci otišli, stariji muškarac morao je ostati u ambulanti. Policija je u suradnji s bolnicom tražila način za smještaj 81-godišnjaka.

Nakon četiri sata vožnje između vlastitog stana, bolnice i policije, rodbina se javila. Međutim, nisu ga željeli preuzeti ni privremeno, barem dok mu se ne pronađe neki drugi smještaj. Nakon više sati pregovora s rodbinom, odbačeni bolesni starac vraćen je natrag u bolnicu u pratnji policije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap