Bogatoj umirovljenici (76) u Zagrebu lopovi ukrali tri milijuna kuna u kešu

Josip Mihaljević
17. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Trojac maskiran u lažne policajce 76-godišnjoj umirovljenici iz Zagreba oteo je gotovo tri milijuna kuna u kešu. Dvojica su uhićena, a za trećim se intenzivno traga.

Foto: Unsplash

Zagrebačka policija izvijestila je o uhićenju dvojca koji je zagrebačku umirovljenicu (76) razbojništvom umalo olakšao za tri milijuna kuna u kešu. Kako piše Jutarnji list, gospođa je ne tako davno prodala imanje u Dalmaciji, a novac je držala u stanu. PU zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 27 godina starosti te jednom zasad nepoznatom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništvo.

Kao da su imali dojavu, na vrata su joj pokucala dvojica momka koji su se lažno predstavili kao policajci. Pustila ih je u dom u Ulici Republike Austrije, a oni su joj prodali priču kako je novac možda krivotvoren te naglasili kako ga oni trebaju prekontrolirati.

“Kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac zasad nepoznati muškarac je tjelesno nasrnuo na isti upućujući joj prijetnje što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji. Muškarac je potom otuđio veću količinu novca i zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojem su pobjegli”, objavila je zagrebačka policija.

Žena je odmah nazvala policiju koja je ušla u trag dvojici od troje počinitelja. Za trećim počiniteljem se intenzivno traga, a još uvijek nije poznato kako su znali za bogatstvo umirovljenice, kao ni gdje se nalazi otuđeni novac.

Bogatoj umirovljenici (76) u Zagrebu lopovi ukrali tri milijuna kuna u kešu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap