Bivši ministar rada Mirando Mrsić ponovno je član SDP-a: “Zajedno i pozitivno u nove izazove”

Josip Mihaljević
13. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Mirando Mrsić, bivši ministar rada i mirovinskog sustava iz Vlade Zorana Milanovića, ponovno je član SDP-a. Iz te stranke izbačen je u turbulentnom periodu Bernardićevog mandata zbog sasvim bizarne situacije oko prijedloga zakona kojeg je poslao u proceduru. U međuvremenu je osnovao stranku Demokrati s kojom se nije proslavio.

mirando mrsić

Foto: Mirando Mrsić | YouTube screenshot

Mirando Mrsić, bivši ministar rada i mirovinskog sustava, ponovno je član SDP-a. Izbačen je prije četiri godine tijekom turbulentnog perioda koji je obilježen neprestanim tenzijama u vrhu stranke.

“Održao sam svoje obećanje da ću se vratiti u SDP Hrvatske. Vjerujem da mogu doprinijeti svojim znanjem i iskustvom daljnjem razvoju i jačanju socijaldemokratskih načela u Hrvatskoj. Zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju i podršci. Zajedno i pozitivno u nove izazove”, napisao je Mrsić na društvenim mrežama.

Iz SDP-a je izbačen početkom 2018. godine kada je stranku vodio Davor Bernardić. Tada su u SDP-u vladale velike tenzije među vodstvom, a formalni razlog izbacivanja bilo je puštanje u proceduru zakonskog prijedloga o radu, dok su iz vrha stranke smatrali kako imaju bolji prijedlog.

Mrsić je nakon izbacivanja iz SDP-a osnovao stranku Demokrati, ali ne može se reći da se s njom proslavio.

Demokrati su na parlamentarne izbore izašli u koaliciji s Hrvatskim laburistima, a u I. izbornoj jedinici dobili su 318 glasova. Za Miranda Mrsića preferencijalno glasalo je 113 građana.

Objavio je i program za kandidaturu na mjesto gradonačelnika Grada Zagreba, ali je koalirao s Glasom, odnosno s Ankom Mrak Taritaš kojoj je bio zamjenik. Njihova je lista osvojila 2.743 glasa, odnosno 0,83 posto.

Demokrati su se tijekom kratkog rada zalagali za strože epidemiološke mjere, tražili su ostavku ministra zdravstva Vilija Beroša, a na meti kritika našli su im se i ministar rada Josip Aladrović te ministar branitelja Tomo Medved.

Mrsić je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika u Demokratima podnio 31. prosinca 2021. godine, a nekoliko dana prije toga medijima je izjavio kako je blizu dogovora sa SDP-om oko povratka u stranku.

Bivši ministar rada Mirando Mrsić ponovno je član SDP-a: “Zajedno i pozitivno u nove izazove”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap