Besramna krađa u domu za starije: Nestala vrijedna oprema koja život znači!

Jasmina Grgurić Zanze
25. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Osim s virusom, u jeku pandemije zdravstveni sustav najveću muku mučio je s osiguravanjem zaštitne opreme kako bi se spriječilo širenje zaraze. Rukavice, maske za lice i sredstva za dezinfekciju najpotrebniji su upravo tamo gdje ih je kronično nedostajalo – u domovima za starije i nemoćne osobe gdje je opasnost od posljedica obolijevanja najveća. No, ni ta činjenica lopovima nije stala na kraj.

Ilustracija: Pixabay

U domu umirovljenika u bavarskom gradu Wittislingenu ukradeno je 146 zaštitnih maski, piše Fenix magazin.

medicinska sestra
Medicinske sestre iz domova za starije: Nemamo zaštitnu opremu i kradu nam dane godišnjih odmora

Bavarska policija priopćila je kako su zaštitne maske za lice ukradene u razdoblju od 1. do 20. svibnja. Njihova se vrijednost procjenjuje čak na oko 900 eura, što je oko 46 kuna po komadu, iz čega je jasno da se ne radi o najobičnijim maskama kakve možemo kupiti u apoteci. No, u najgorim tjednima pandemije ni njih nije bilo ni za lijeka.

Policija traži svjedoke i osobe koje znaju bilo kakvu informaciju o ovoj besramnoj krađi.

Kradljivac, koji je možda i djelatnik unutar samog sustava, ovim je činom ugrozio živote starijih osoba kojima je ovakva vrsta zaštite neophodna kako bi spriječili najgori mogući scenarij. Naime, više od polovine starijih osoba u zemljama Europske unije preminulih od posljedica koronavirusa upravo su korisnici domova za starije i nemoćne.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap