Besplatnu pravnu pomoć odsada možete dobiti u Matici umirovljenika

Jasmina Grgurić Zanze
6. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Pravni savjet zlata vrijedi, pogotovo ako je besplatan. Starije osobe često ne znaju komu se obratiti za pravnu pomoć, a od malenih mirovina ne mogu si priuštiti odlazak u skupe odvjetničke. Besplatno pravno savjetovalište djeluje već godinama pri Sindikatu umirovljenika Hrvatske, a sada je dostupno i u Matici umirovljenika.

Međunarodno mirovinsko savjetovanje Foto: Pixabay

Matica umirovljenika Hrvatske otvorila je pravno savjetovalište u kojem pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć umirovljenim osobama. Za sve informacije možete se obratiti svakodnevno na broj 01/4550 920,

Pravno savjetovalište dio je aktivnosti projekta “Senior aktiv – Program poticanja aktivnog starenja na području Grada Zagreba” ugovorenog za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Pravno savjetovalište SUH-a: "Najveći problem je preslaba zakonska zaštita imovine umirovljenika"

Projekt koji se po aktivnostima provodi od lipnja prošle do lipnja iduće godine, bavi se jačanjem kapaciteta Matice umirovljenika Hrvatske te županijskih ogranaka za provedbu programa aktivnog starenja kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika na području Zagreba. Projektom se razvijaju i provode programi za razvoj znanja i vještina, savjetovanja, međugeneracijske suradnje, promocije zdravlja te poticanja na ponovno uključivanja na tržište rada i aktivnosti lokalne zajednice. U projekt je ukupno uključeno 300 umirovljenika i 21 organizacija civilnoga društva.

Partneri na projektu su Institut za razvoj tržišta rada i Grad Zagreb, a ukupna vrijednost projekta je 1.838.122,44 kuna.

Projektne aktivnosti koje se provode:

  • Početni informatički tečaj
  • Tečaj naprednih digitalnih vještina
  • Predavanja i tečajevi za stjecanje specifičnih znanja i vještina
  • Radionice za razvoj osobnih vještina i održavanje kognitivnih sposobnosti
  • Program radionica o očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti
  • Savjetovalište za treću dob
  • Umirovljenički volonterski centar
  • Program aktivacije umirovljenika na tržištu rada
  • Razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap