Besplatna predaja zahtjeva za mirovine od danas u svim poštanskim uredima

Jasmina Grgurić Zanze
4. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Zajednički projekt Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatske pošte proširen je na čitavu Hrvatsku. Tako građani mogu besplatno predati zahtjeve u svim poštanskim uredima, gdje će naći tiskanice, koje mogu preuzeti i s internetskih stranica HZMO-a.

Foto: Hrvatska pošta

Osim u područnim službama i uredima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, zahtjeve za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja te prava na doplatak za djecu građani od danas mogu besplatno predati i u svim uredima Hrvatske pošte.

Zajednički je to projekt državne ustanove i tvrtke, pokrenut u svibnju 2017. godine. Do sada, provodio se u deset županija, a od danas se proširuje na područje cijele Hrvatske. Na ovaj način građanima se omogućuje da zahtjeve za ostvarivanje prava na mirovinu, doplatka za djecu, naknade zbog tjelesnog oštećenja, kao i usluga vezanih uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, osim u HZMO-u, predaju i u njima najbližim poštanskim uredima.

Riječ je o 1.015 poštanskih ureda u kojima se zahtjevi za ostvarivanje nekog od mirovinskih prava od danas mogu besplatno predati. Dvostruko je to veći broj od dosadašnjih 511 ureda u kojima je bila dostupna ova usluga. Pilot projekt u svibnju prošle godine prvo je bio pokrenut u pet pa zatim još toliko županija.

Također, u  poštanskim uredima dostupne su sve tiskanice zahtjeva ili se one mogu ispisati s internetske stranice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap