Bernardić, Vidović i još petero članova izbačeno iz SDP-a: “Nanijeli su ogromnu štetu”

Josip Mihaljević
7. listopada 2021.
Istaknuto
A- A+

Trakavica u SDP-u završila je nakon današnje sjednice Predjedništva stranke. Izbačeno je ukupno sedam članova, redom saborskih zastupnika, među kojima je i bivši šef stranke Davor Bernardić i bivši ministar rada Davorko Vidović.

davor bernardić

Foto: Youtube screenshot

SDP se već mjesecima “bavi sam sobom”, a danas je dio te trakavice rezultirao izbacivanjem sedmero saborskih zastupnika iz same stranke. Izbačeni članovi su Davor Bernardić, Davorko Vidović, Franko Vidović, Renata Sabljar-Dračevac, Romana Nikolić, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Domagoj Hajduković, još jedan saborski zastupnik, nije izbačen ali je putem društvenih mreža poručio kako više ne želi biti članom stranke.

Nakon sjednice Predsjedništva stranke javnosti se obratio predsjednik Peđa Grbin:

“Svojim brojnim javnim istupima, svojim izjavama, nanijeli su ogromnu štetu SDP-u. Ta je priča večeras došla kraju. Predsjedništvo stranke donijelo je odluku o upozorenju za preostalih sedam članova koji su opstruirali provođenja odluka Glavnog odbora, donijelo je odluku da se sadašnji Klub zastupnika SDP-a u Saboru rasformira te će se sutra osnovati novi Klub zastupnika SDP-a”, kazao je Grbin.

 

Bernardić, Vidović i još petero članova izbačeno iz SDP-a: “Nanijeli su ogromnu štetu”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap