Bernardić, Beljak i Aleksić potpisali HSU-ovu peticiju za veće cenzuse

Josip Mihaljević
3. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika danas je na Cvjetnom trgu u Zagrebu prikupljala potpise za peticiju u kojoj traže veće cenzuse za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Danas su ih podržali šef SDP-a Davor Bernardić, šef HSS-a Krešo Beljak i saborski zastupnik Goran Aleksić.

davor bernardić

Foto: Youtube screenshot

Malo više od pola mjeseca Hrvatska stranka umirovljenika prikuplja potpise za peticiju u kojoj traže veće cenzuse za besplatno dopunsko osiguranje.

Traže da se cenzus za samca poveća s 1.939 na 2.340 kuna, a za člana obitelji s 1.516 na

hrelja cenzus
Pitate se zašto toliko buke oko cenzusa za dopunsko osiguranje? Hrelja objasnio zašto je to važno

1.830 kuna, a novi cenzusi bi se na početku svake godine usklađivali s rastom plaća. Podsjetimo, cenzusi se nisu mijenjali već 15 godina, a HSU se zalaže za očuvanje javnog neprofitnog osiguravatelja.

Više o peticiji HSU-a možete pronaći OVDJE.

“Potpisao sam peticiju kojom bi umirovljenici koji su zbog rasta mirovina od svega 10 kuna morali početi plaćati dopunsko i dalje ostali oslobođeni od plaćanja istog. Više od pola milijuna umirovljenika u Hrvatskoj živi u siromaštvu, stoga je plaćanje dopunskog veliki udarac na njihov budžet. SDP neće odustati od svog plana za rast mirovina i vraćanje dostojanstva umirovljenicima”, poručio je Davor Bernardić.

Bernardić: “Vlada ima politiku tihe privatizacije zdravstva”

Bernardić je upozorio da su dugovi u zdravstvu eksplodirali, a liste čekanja tolike da mnogi stariji ni ne dođu na red:

“Veledrogerije su prijetile obustavom lijekova, praktički je cijeli zdravstveni sustav pred kolapsom. Za to je odgovorna ova Vlada jer imaju politiku tihe privatizacije zdravstva”, kazao je Bernardić.

Također je upozorio da stariji ljudi ne mogu plaćati liječenje kod privatnika zbog malih mirovina.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap