Bandićeva udovica: “Milanova mirovina jedva pokriva režije. Od čega ću živjeti?

Jasmina Grgurić Zanze
3. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Supruga pokojnog zagrebačkog gradonačelnika, Vesna Bandić, progovorila je o životu nakon njegove smrti. Kaže da mirovina koju je naslijedila jedva pokriva režijske troškove u velikom stanu te se pita od čega će živjeti, a strahuje i da bi mogla ostati bez nekretnina.

bandić

Foto: Milan Bandić | Youtube screenshot

Vesna Bandić, supruga pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, ispričala je za Jutarnji list kako živi ni godinu dana nakon njegove smrti. Naime, od njega je naslijedila 6.800 kuna mirovine, no to joj je jedva dovoljno za platiti režije, kaže, navodeći da ne zna od čega će živjeti.

“Njegova mirovina jedva mi pokriva režije…”

Sindikat i Matica umirovljenika o Bandiću: "Nesebično je pomagao siromašnima, bio je socijalno osjetljiv"

“Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije, koje budu po četiri, pet tisuća, pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6.800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: ‘Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio.’ A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi, pa kod prijatelja… Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: ‘Gdje ti imaš sav taj novac?’ rekao bi mi: ‘Kod prijatelja’…”, rekla je Bandićeva udovica.

Ona i kći s bratom Milana Bandića ne mogu se dogovoriti oko nekretnina, a udovica strahuje da bi, s obzirom da se sad aktualizirao postupak u kojem se traži 17 milijuna kuna za kampanju, ako to uspiju dokazati, mogli ostati bez onih u Samoboru i Hercegovini.

Vesna Bandić za Jutarnji je kazala kako ne zna gdje je Milan bio te noći, 28. veljače, kada je preminuo, da su kružile svakakve priče, ali da nije bila ljubomorna.

Ne zna gdje je i s kim bio u noći kada je umro

“Eh, kad bih ja to znala! Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdjegod je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, pred njegovu smrt, primijetila sam da je bio jako, jako loše”, rekla je, između ostaloga, Bandićeva udovica za Jutarnji.

Inače, primanja Bandićeve udovice prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje spadaju u jako rijetka. Naime, samo 20.637 umirovljenika od njih gotovo milijun u Hrvatskoj (kada na stranu stavimo mirovine koje isplaćujemo u inozemstvo) ima primanja od 6.000 do 7.000 kuna. Još 7.964 njih ostvaruje od 7.000 do 8.000 kuna mirovine, a 9.149 njih ima mirovine veće od 8.000 kuna. Riječ je o svega par posto ukupne umirovljeničke populacije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap