“Bako, skrivio sam nesreću”: Nova prevara za starije sve je popularnija, nemojte nasjesti

Josip Mihaljević
17. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Stari trik u novom ruhu, tako se najbolje može opisati najnovija prevara usmjerena prema starijima. Počinitelji glume da su skrivili nesreću i da hitno moraju platiti jamčevinu, a javljaju se bakama i djedovima kojima se predstavljaju kao unuci kojima hitno treba novac.

telefon prevara

Foto: Unsplash

Dobro poznata prevara usmjerena prema starijima u kojima počinitelji glume unuke sve je popularnija, piše nanaimonewsnow.com. Tako je jedna umirovljenica iz SAD-a u rujnu ove godine poslala čak 14 tisuća dolara svom navodnom unuku koji je navodno skrivio prometnu nesreću.

Skupina prevaranata starijim ženama ukrala 4,5 milijuna eura ušteđevine

Počinitelji nazivaju žrtvu, glume odvjetnike i policajce unuka, objašnjavaju umirovljenicima kako je njihov unuk u velikim problemima i da im hitno treba novac za jamčevinu i odvjetničko zastupanje.

Tako su dva počinitelja uvjerila umirovljenicu da joj se unuk nalazi u pritvoru jer je skrivio prometnu nesreću. Opisali su joj unuka da se jako boji i da je od nje tražio da ne govori ništa roditeljima.

Umirovljenica je u dobroj vjeri poslala 14 tisuća dolara, a nakon toga je kontakt s prevarantima prestao.

“Ona se sada osjeća loše, htjela je brzo reagirati jer je unuk navodno zamolio da ništa ne govori roditeljima, pa im je poslala 14 tisuća dolara”, kazao je policajac Gary O’Brien.

“Bako, skrivio sam nesreću”: Nova prevara za starije sve je popularnija, nemojte nasjesti
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap