Bakina kuhinja: Saft s junećim šniclama koje se tope u ustima

Ana Kanazir
14. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Saft s prilogom je mnogima omiljeno jelo, a pogotovo ako uključuje i mekani, sočni komad mesa. Jedan takav recept je i onaj za saft s junećim šniclama koje su toliko mekane da vam ne treba ni nož. Prilog može biti tijesto, riža, palenta ili pire krumpir, a odlično će pasati i salata.

Saft s junećim šniclama uz pire krumpir

Saft s junećim šniclama | Foto: Mirovina.hr

Saft s junećim šniclama se može napraviti na više načina, a posebnost su začini i tekstura mesa. Prilog birate sami, a količine uvijek možete prilagoditi, ovisno o tome za koliko osoba radite ovo jelo.

Saft s mesom na kockice i pored njega tijesto mašnice
Bakina kuhinja: Dobar saft po receptu naših starih ovisi o samo jednom sastojku

SASTOJCI:

  • oko 300 gr junetine (od buta)
  • Sol i papar
  • Brašno
  • Peršin i začini po želji
  • List lovora
  • Češnjak
  • 200 ml vode

PRIPREMA:

Šnicle narežite na komade kakvi vam odgovaraju, istucite ih batom i stavite sol i papar s obje strane. Možete ih staviti sa strane ili u hladnjak da malo odstoje. Nakon toga ih uvaljajte u brašno i pecite na zagrijanom ulju oko tri minute sa svake strane. Potom meso stavite u duboki lonac, ili još bolje, ako imate u ekspres lonac, dodajte vodu toliko da bude iznad mesa, oko 200 mililitara,a dodajte i začine po želji, kao i list lovora. Poklopite te kuhajte sveukupno oko 60 minuta.

Ipak, u tom periodu povremeno pogledajte treba li dodati još vode ili možda začina i okrenite meso koji puta. Možete dodati i režanj ili više njih češnjaka. Kada su šnicle mekane i gotove, dodajte sjeckani peršin. Ako vam je saft rijedak, uvijek možete dodati malo krušnih mrvica ili brašna. Za prilog napravite pire krumpir, palentu, rižu ili tjesteninu.

Sve naše recepte iz Bakine kuhinje možete pogledati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap