Bake iz svih krajeva svijeta udružile su se kako bi na internetu predstavile svoje recepte za tjestenine

Jelena Ratko
7. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Na svjetski poznatom YouTube kanalu, bake iz raznih krajeva svijeta predstavljaju svoje recepte za razne vrste tjestenine. Budući da stare kulinarske vještine polako izumiru, vrijedi ih okupiti sve na jednom mjestu.

Foto: screenshot

Bake dijele svoje tradicionalne recepte za domaću tjesteninu, jer se tehnike i vještine ne prenose na mlađe generacije, pa malo pomalo izumiru.

Vicky Bennison osoba je koja je odlučila tome stati na kraj. Na svom YouTube kanalu Pasta Grannies dijeli zaboravljene recepte.

“Te vještine izumiru i treba zabilježiti koliko ljubavi, vještine i iskustva je potrebno za napraviti tjesteninu zaista dobro”, objašnjava.

U početku, objavljivala je jedan video mjesečno, a danas iza sebe ima dvjesto suradnji sa starijim kuharicama koje su podijelile svoja znanja s gledateljima. Na kanal je pretplaćeno više od 40 tisuća YouTube korisnika s različitih krajeva svijeta.

Vicky tvrdi kako nije očekivala toliku popularnost. Oni koji je prate dolaze iz Indonezije, Islanda i najrazličitijih krajeva planete, a ona je na to ponosna i kaže kako je, sve u svemu, na kraju ispalo fantastično.

https://www.facebook.com/insiderpresents/videos/1054740818011224/

Tjestenina Filandeu tradicionalno je jelo u Sardiniji, a u videu je prikazano kako se radi – rezanci se razvlače preko ravne površine, a kada se osuše, nastali oblik lomi se u komade i kuha zajedno s pecorino sirom. Poslužuje se, najčešće, kao jušno jelo.

93-godišnja Cesaria na kanalu je predstavila recept za tjesteninu lorighittas, koju dva puta omota oko tri prsta ruke, a zatim je oblikuje u male kolutove. Pogledajte cijeli recept u videu:

Copy link
Powered by Social Snap