Baka sa 93 godine otputovala u Keniju kako bi pomagala djeci u sirotištu

Jasmina Grgurić Zanze
26. veljače 2018.
Novosti
A- A+

Veliko srce nagnalo je talijansku staricu da otputuje u Keniju kako bi pomagala djeci u tamošnjem sirotištu. Nakon što im je godinama uplaćivala donacije, odlučila je otići korak dalje. Objava njezine ponosne unuke zaslužna je što je ova predivna vijest obišla cijeli svijet.

Baka Irma s dječicom u kenijskom sirotištu (Facebook)

Sa štapom za hodanje u jednoj ruci i crvenim kovčegom u drugoj, 93-godišnja Talijanka uputila se u Keniju kako bi volonterskim radom pomogla djeci u tamošnjem sirotištu. Priču o baki Irmi na svom facebook profilu podijelila je njezina unuka Elisa Coltro. Hvalevrijedna vijest ubrzo se proširila internetom, prenijeli su je brojni mediji, a hrabra volonterka postala je vijest diljem svijeta. A zvijezda je prije svega postala u svojoj rodnoj Italiji.

Živjeti, a ne preživljavati

“Ovo je moja baka Irma, mlada dama od 93 godine, koja se večeras uputila u Keniju. Međutim, ona nije otišla u neko turističko odmaralište u kojem će biti služena, već u dječje selo, sirotište. Pokazujem vam je zato što vjerujem da svi trebamo uvijek zadržati dašak nesmotrenosti kako bismo živjeli, a ne samo preživljavali. Pogledajte je. Tko je može zaustaviti? Volim je.” – napisala je unuka Elisa uz objavu o svojoj baki Irmi.

 

Željela je postati korisna

Baka Irma iz Vicenze otputovala je u pratnji svoje kćerke, Elisine majke. Ona joj je poslala slike iz zračne luke, a prizor je silno dirnuo unuku koja je bila toliko ponosna da je napisala objavu koja je podijeljena čak 18 tisuća puta.

Vitalna 93-godišnja Talijanka željela je dati više (Facebook)

Ideja da ode u Keniju bila je bakina, nakon što je godinama uplaćivala donacije i pomagala putem talijanskih misionara. No, odlučila je da mora učiniti više i postati korisna. O svom je odlasku obavijestila kćerku, rekavši joj da je i ona dobrodošla ukoliko želi ići, a ako ne, da će otići sama. Baka Irma u Keniji planira ostati i pomagati tri tjedna, ali njezino veliko srce i energija možda je u Keniji zadrže puno duže.

Copy link
Powered by Social Snap