Baka sa 80 godina krenula trenirati judo i izliječila herniju diska: ‘Primjer sam mladima’

Josip Mihaljević
4. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Gledajući unuku kako se natječe u japanskoj borilačkoj disciplini judo, jedna baka je došla na sjajnu ideju. Nakon što se sve više i više interesirala za sport, postavila je sudbonosno pitanje: “Mogu li i ja to trenirati?”. Naravno, bako!

baka judo

Foto: Twitter

80-godišnja žena iz provincije Adana u središnjoj Turskoj odlučila je trenirati judo nakon što je gledala kako se njena unuka natječe. Ayten Alataş svoju unuku vodi na treninge posljednjih četiri godine, a onda je i sama pomislila: “Mogu li ja to trenirati?”.

I tako je počela.

Njena unuka Ayşe Begüm Türk s uzbuđenjem je pratila kako se njena baka sve više i više zanima za sport. Tek kada se počela natjecati na turnirima shvatila je kako je judo više od tučnjave.

Judo je, inače,  japanska borilačka vještina koja ima funkciju fizičke, mentalne i moralne pedagogije. Udarci su zabranjeni, a cilj je protivnika baciti na pod te ga na njemu zadržati.

Baka sada trenira judo, a za sport kaže da je vrlo dobar za njeno zdravlje te kako joj je pomogao prevladati problem s hernijom diska.

“Imam 80 godina i primjer sam mladima”, rekla je i zahvalila se turskom Ministarstvu mladih i sporta što su joj omogućili sudjelovanje, piše dailysabah.com.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap