Austrijski lanac domova za starije dolazi u Hrvatsku, već su kupili jedan dom

Josip Mihaljević
9. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Tvrtka SeneCura iz Austrije ima lanac domova za starije u Austriji, Češkoj, Sloveniji i Švicarskoj, a sada dolaze na hrvatsko tržište. Već su kupili jedan privatni dom na širem zagrebačkom području i najavljuju dizanje standarda na području skrbi za starije.

dom severović

Foto: Press

Tvrtka SeneCura sa sjedištem u Beču novi je vlasnik Doma za starije i nemoćne Severović. Sama tvrtka ima više od 20 godina iskustva u području skrbi za starije, a imaju “lanac” domova diljem Austrije, Češke, Slovenije i Švicarske, a sada se šire i na hrvatsko tržište.

“Odlučili smo kupiti Dom Severović jer želimo ponuditi kvalitetnu njegu starijim osobama u Hrvatskoj prema najvišim standardima SeneCure. Vrlo dobra kvaliteta poslovanja u Domu Severović uvjerila nas je da je kupovina bila izvrsna prilika za ulazak SeneCure na hrvatsko tržište. Također, vjerujemo da je naše dugogodišnje iskustvo u uspostavljanju i upravljanju ustanovama za zdravstvenu zaštitu i njegu, dobra osnova za uvođenje uspješnog koncepta na nova tržišta, uključujući i Hrvatsku”, kazao je predsjednik uprave SeneCura Anton Kellner.

Moto kompanije je “bliže čovjeku”, a kažu da je to osnova uspješnog suživota štićenika, članova obitelji, djelatnika i šireg lokalnog okruženja u kojem djeluju individualni domovi za starije koji su u vlasništvu tvrtke:

“Slijedimo koncept poštovanja naših štićenika i osiguravamo kvalitetu njihovog života i življenja u našoj skrbi. Budući da smo svjesni osjetljivosti pružanja usluge skrbi i njege starijih osoba, veliku pažnju posvećujemo i komunikaciji s našim štićenicima, njihovim voljenima, zaposlenicima i lokalnim zajednicama”, dodao je Kellner.

Upravljaju s preko 100 privatnih domova za starije

Sam Dom nalazi se 15 minuta sjeverno od Zagreba, a ima kapacitet od 148 kreveta. Dom je, prema dostupnim informacijama, poprilično solidno opremljen, a iz SeneCure kažu da će u budućnosti uvesti posebne ponude poput znanstvenog upravljanja boli, za koje tvrtka certificirana kao prva nositeljica domove za starije osobe u Europi.

Dosadašnji zaposlenici zadržat će svoja radna mjesta, a ravnateljica će biti Tatjana Vlačić Vujičić:

“Integracija Doma Severović u SeneCura grupu odvija se najprije u smjeru upoznavanja s internim radnim procesima, a zatim u smjeru prilagođavanja standardima SeneCura grupe, koji će također biti usklađeni s propisanim nacionalnim normama”, rekla je Jasna Krijan, direktorica domova za starije osobe SeneCura u austrijskoj Koruškoj.

Inače, tvrtka vodi 84 doma za starije u Austriji, 19 domova u češkoj, a nedavno su ušli i na slovensko tržište. Tamo imaju tri dosad kupljena doma, a još pet ih je u fazi planiranja izgradnje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap