Anonimni dobročinitelj otplatio dugove umirovljenicima u ljekarni

Josip Mihaljević
21. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Anonimni dobročinitelj otplatio je dugove svojim sugrađanima u ljekararni u Novom Travniku. Zdravstvene usluge munjevito rastu, a u stopu ih prati i rast cijena lijekova. Hrvatska je u posljednjih godinu dana tri puta imala krizu s veledrogerijama, a cijene nekih lijekova rasle su i sto posto.

ljekarna

Foto: Unsplash

Anonimni dobročinitelj u Novom Travniku otplatio je dugove svojim sugrađanima u ljekarni, piše bhrt.ba. Zdravstvene usluge munjevito rastu, a u stopu ih prate cijene lijekova. U BiH je situacija takva da siromašni umirovljenici nemaju dovoljno novca u džepu pa postoji praksa da upišu dug do datuma isplate mirovine.

A onda ih je jedan sugrađanin razveselio s nesebičnom gestom.

Ovrhe krenule, a zima na vratima: "Morao sam se zadužiti, ne da bih si priuštio luksuz, nego terapije i lijekove"

“Jeste, sad u Ramazanu došao je čovjek, platio je dug, htio je ostati anoniman. Samo se pojavio da vidi tko je u teškoj situaciji i otplatio njegov dug. Toga ima dosta, ima pacijenata koji sebi ne mogu priuštiti lijekove pa se “upišu” do mirovine”, kazala je magistrica farmacije Danijela Jukić.

Kako su zaposlenici kazali novinarima, anonimni dobrotvor fokusirao se na lijekove bez kojih ljudi ne mogu:

“Ne znam, netko želi pomoći siromašnima, nekome nalaže nekakva njegova savjest da pomogne drugima, tako da ne žele da se eksponiraju, žele ostati anonimni”, dodala je Jukić.

 

 

Anonimni dobročinitelj otplatio dugove umirovljenicima u ljekarni
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap