[ANKETA] Umirovljenici, za koga glasate u drugom krugu?

Josip Mihaljević
17. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

U drugom krugu lokalnih izbora za zagrebačkog gradonačelnika potući će se favorit Tomislav Tomašević (Možemo!) i Miroslav Škoro (Domovinski pokret). Za koga će glasati umirovljenici?

tomasevic skoro

Foto: Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro | Youtube screenshot

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Zagreba snage će omjeriti Tomislav Tomašević (Možemo!) i šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro. Sve su ankete ukazivale na golemu prednost Tomaševića, ali Škorin ulazak u drugi krug svojevrsno je iznenađenje u glavnom gradu. Škoro je u izbornoj noći bio tik uz Jelenu Pavičić Vukičević da bi se na kraju odvojio i s 39.789 glasova ostvario prednost od gotovo tri i pol tisuće glasova u odnosu na Pavičić Vukičević.

Tomašević je  na ovim izborima rekorder – u prvom krugu dobio je impresivan 147.631 glas, više nego pokojni Milan Bandić ikada u prvom krugu. A kako nas očekuje napeta borba ljevice i desnice, u drugom krugu bi mogao pasti još jedan rekord.

Škoro: Ekstremna ljevica će biti zaustavljena, tako mi Bog pomogao

U drugom krugu biramo gradonačelnika, ali skupština je već izabrana. Projekcije pokazuju da će ‘Možemo!’ samostalno imati većinu.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Dosadašnje ankete su Tomaševiću u drugom krugu prognozirale komotnu pobjedu protiv svih protukandidata. Međutim, kampanja će u sljedeća dva tjedna dobiti novo ruho. Umjesto komunalnih tema vrlo lako bismo mogli doći na teren ideoloških. Evo kako je Miroslav Škoro najavio bitku za drugi krug:

“Posljedice ovakove ljevice koja je uistinu pomalo na mahove pokazivala, i kroz svoje djelovanje i kroz svoje istupe, elemente onoga čega se niti Hrvatska niti Zagreb ne smiju vratiti. To nije budućnost naše zemlje, to nije budućnost Zagreba, to nije budućnost naše djece. Ja sam uvjeren da ćemo u drugom krugu pokazati da postoji dovoljno razuma, dovoljno pameti, da u argumentiranoj raspravi raskrinkamo to što se zove zeleno-lijeva koalicija.

To nit je zeleno, nit je samo lijevo. To je prije svega i nadasve ekstremno lijevo i to će biti zaustavljeno u drugom krugu, tako mi Bog pomogao”, kazao je Škoro u svojem govoru.

Tomašević: Pobijedit ćemo za dva tjedna, bez da smo prodali dušu

Tomašević je kampanju temeljio na komunalnim pitanjima pa će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati sraz između njega i Škore na ideološkim temama. U svakom slučaju Tomašević ima golemu prednost, a povijesno gledajući, ‘desnica’ nikad nije u Zagrebu imala velike šanse.

“Pobijedit ćemo za dva tjedna, bez da smo prodali dušu i bez da smo ikome ostali nešto dužni kako bi imali otvorene ruke da provedemo promjene kako bi ovaj grad bio bolje mjesto života za sve. Zato nam je potreban još jedan korak za dva tjedna za promjenu koja se u ovom gradu već vidi i koja se već osjeća”, poručio je Tomašević u pobjedničkom govoru.

Zato vas pitamo, za koga ćete glasati u drugom krugu?

U drugom krugu lokalnih izbora glasat ću za:

[ANKETA] Umirovljenici, za koga glasate u drugom krugu?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap