[ANKETA] Treba li stanarima zabraniti sušenje rublja na prozorima i balkonima?

Jasmina Grgurić
2. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Nova Odluka o komunalnom redu grada Osijeka nije šokirala samo tamošnje stanare, nego i one diljem Hrvatske. Naime, Osječani više ne smiju sušiti rublje na balkonima, lođama, terasama i drugim dijelovima zgrada okrenutima prema ulicama, parkovima i trgovima. Tko to ipak učini, platit će kaznu od 200 kuna!

Foto: Unspash

Osječki gradski vijećnici na nedavno održanoj sjednici donijeli su novu Odluku o komunalnom redu. Tako članak 11. kaže da na prozorima, vratima, balkonima, terasama, lođama i drugim dijelovima zgrade koji su okrenuti prema površini javne namjene nije dopušteno vješati ili izlagati rublje. Zabrana se odnosi i na ostale predmete koji nagrđuju vanjski izgled zgrade. Predviđena kazna je 200 kuna.

Također, zabranjuje se i ostavljanje posuda za hranu i hranjenje životinja, a ovaj prekršaj sankcionira se kaznom u iznosu od 200 kuna. Toliko ćete platiti i ukoliko na javnom mjestu u Osijeku konzumirate alkoholna pića.

Tu je i 5.000 kuna kazne zbog neuklanjanja ambrozije i drugih štetnih biljaka s vlastitih površina zbog šetnog utjecaja po život i zdravlje ljudi. Ova mjera u svakom slučaju je pohvalna, kao i ostala nastojanja da se Osijek učini ljepšim, mirnijim i ugodnijim mjestom za stanovnike i turiste.

U moru osječkih pravila ipak bi nekako izdvojili ovo koje se odnosi na zabranu vješanja veša pa vas stoga u našoj anketi pitamo što mislite:

Treba li stanarima zabraniti sušenje rublja na prozorima i balkonima?

 

[ANKETA] Treba li stanarima zabraniti sušenje rublja na prozorima i balkonima?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap