[ANKETA] Pitamo vas: Kako ocjenjujete reakciju države nakon potresa?

Josip Mihaljević
19. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Od velikog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji prošla su tri tjedna, a mi vas pitamo kako ocjenjujete reakciju države i pomoć građanima.

plenkovic potres

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Razoran potres pogodio je Sisačko-moslavačku županiju prije točno tri tjedna. Najveći udar došao je u 12:20 sati, a već do navečer Petrinja, Sisak, Glina i okolna sela bila su krcata volonterima koji su došli pomoći.

Na terenu su bile i hitne službe poput vatrogasaca, hitne pomoći, HGSS-a, no tu se ipak radi o ljudima koji su spremni odazvati se u bilo kojem trenutku.

Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić kazala je prije pet dana kako u Glini još 82 ljudi nema krov nad glavom, a novinarske reportaže pune su starijih građana koji se, ako imaju sreće, smrzavaju u doniranim kamp kućicama, kontejnerima i slično.

Država i vlast imali su niz komunikacijskih gafova u proteklih 20 dana. Sjetimo se samo stožeraša Damira Truta koji je nespretno kazao kako su volonteri zakrčili put, da se navijači tuku i piju na terenu kao opravdanje za nešto sporiju reakciju vlasti. A onda su još krenule tenzije između chefova diljem Hrvatske koji su besplatno kuhali za čitavo područje, a ne nestaju ni danas nakon što je taj posao preuzela državna tvrtka Pleter.

Tek ovih dana država vuče neke pozitivne korake, poput moratorija nad ovrhama i otpisom dugova za režije, no jesu li to sve trebali napraviti ranije? Odgovorite u našoj anketi!

Kako ocjenjujete intervenciju države oko potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji?

[ANKETA] Pitamo vas: Kako ocjenjujete reakciju države nakon potresa?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap