[ANKETA] Marić nakon šest i pol godina napušta Vladu: Kako ga ocjenjujete?

Josip Mihaljević
6. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Kao grom iz vedra neba noćas se proširila neočekivana vijest o ostavci ministra financija Zdravka Marića. Šest i pol godina bio je član Vlade Andreja Plenkovića, a u istraživanjima javnog mnijenja često je bio među popularnijima. Preživio je sve afere koje su mu stavljene na teret i službena priča je da odlazi svojom voljom. Kako ga ocjenjujete?

Zdravko Marić (Snimak zaslona)

Ministar financija Zdravko Marić iznenadio je javnost i oporbu noćas kada se saznalo da sprema ostavku. Premijer Andrej Plenković i suradnici znali su da će otići već nekoliko tjedana i strogo su čuvali tu tajnu, ali su u međuvremenu već pronašli nasljednika.

Marić je kao nestranački stručnjak ministarsku fotelju preuzeo 2016. godine, a od 2019. godine uživa status potpredsjednika Vlade. U nizu istraživanja javnog mnijenja slovio je za jednog od popularnijih Plenkovićevih ministara, ali i jednog od najsposobnijih.

Preživio je sve afere koje mu se stavljaju na teret, a službena priča je da odlazi zbog osobnih razloga. Sutra bi se trebao obratiti javnosti na kojoj će možda otkriti nešto više detalja. Da je cijenjen među kolegama političarima govore nam i reakcije oporbe koji ga redom opisuju kao korektnog stručnjaka, iako su više puta javno tražili njegovu smjenu.

Kako vi ocjenjujete šest i pol godina rada ministra Zdravka Marića?

Ministar financija Zdravko Marić nakon šest godina napušta Vladu. Kako ocjenjujete njegov rad?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap