Amerikanka (77) udala se sama za sebe: ‘Ovo je najbolja stvar koju sam napravila’

Milan Dalmacija
28. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Dorothy Fideli je 77-godišnja Amerikanka koja je nakon propalog braka i odrastanja djece odlučila ispuniti najveću želju. U domu za starije osobe u kojem živi organizirala je svadbu i udala se – sama za sebe. U tome joj je pomogla kći, ali ravnatelj doma, koji nije glumio mladoženju.

Amerikanka Dorothy Fideli (77) udala se sama za sebe. | Foto: Screenshot: YouTube/KCEN News

Često se savjetuje ljudima da slijede svoje snove. Neki rade posao koji su oduvijek htjeli, neki su se preselili na mjesto u kojem su oduvijek htjeli živjeti. Dorothy Fideli se, pak, odlučila udati sama za sebe. Ova 77-godišnjakinja učinila je to nedavno u jednom domu za starije osobe u Ohiju.

– To je nešto što sam oduvijek željela. Htjela sam se udati i imati sretan život, ali stvari nisu išle po planu te sada imam drugu priliku raditi nešto što će me uistinu usrećiti, rekla je umirovljenica, prenosi New York Post.

‘Mnogi misle da su sretni’

Vjenčani nakon 60 godina čekanja: Jedan par je tek u poznim godinama okrunio svoju ljubav

U organizaciji vjenčanja pomogli su joj ravnatelj doma Rob Geiger i njena kći. Fideli se udala 1965. godine te se razvela devet godina kasnije. Iako je dobila djecu, a potom i unuke, željela je biti u braku.

– Mnogi misle da su sretni i da će sve biti u redu, no ne uzimaju pritom u obzir one male unutarnje znakove koji govore drugačije, oni su ono što je važno. U vama teče Božja ljubav, On vam daje mudrost i nadu. I rijetko tko uistinu razmišlja o tome, zato predlažem da to shvatite, bila bih uistinu zahvalna, poručila je Fideli.

Mladenka je bila odjevena u bijelu haljinu s prozirnim dugim rukavima i cvjetnim detaljima, a na sebi je nosila srebrni remen i veo s trakom. Dom je, pak, ukrašen balonima, a uzvanici su mogli uživati u velikoj torti, kolačima i sendvičima.

‘Ljubav je najvažnija’

Inače je vitalna i vesele naravi, zbog čega smatra da ljudi zaborave tražiti sreću u životu. Njoj je, očito, ljubav najvažnija stvar na svijetu.

– Ljubav je najvažnija stvar na ovom svijetu, a ako volite Boga i sebe, ovaj svijet će vam biti polje ruža, rekla je mladenka koja će uskoro postati prabaka.

Smatra da je njen prvi brak bio osuđen na propast jer je na vjenčanju nosila crnu haljinu. Uz to, zavjete s bivšim suprugom izmijenila je pred matičarem, nakon čega je on otišao na posao.

– Ovo je najbolja stvar koju sam napravila, koju imam, nakon obitelji. Jako sam im zahvalna da su mi to omogućili, poručila je Dorothy Fideli.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap