Aladrović otkrio točan datum isplate dodatka, oni s inozemnim mirovinama moraju čekati!

Jasmina Grgurić
12. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Nakon sastanka s ministrima i predstavnicima umirovljenika, premijer je danas objavio da će oko 850.000 umirovljenika s mirovinama do 4.000 kuna dobiti covid dodatak koji se kreće u rasponu od 400 do 1.200 kuna, ovisno o visini primanja. Potpora će biti isplaćena i građanima s inozemnom mirovinom, ali oni će se morati strpjeti još čak nekoliko mjeseci.

Josip Aladrović o covid dodatku (Snimak zaslona/Vlada RH)

Krajem travnja umirovljenicima će biti isplaćeno od 400 do 1.200 kuna covid dodatka, ovisno o visini mirovine. Oni koji ostvaruju do 1.500 kuna dobit će 1.200 kuna, po 900 kuna bit će isplaćeno umirovljenicima s mirovinom od 1.500 do 2.000 kuna, 600 kuna ide onima s ukupnim mirovinskim primanjima od 2.000 do 3.000 kuna, dok će 400 kuna dobiti umirovljenici s mirovinama od 3.000 do 4.000 kuna.

Premijer Andrej Plenković danas je najavio konačnu odluku nakon sastanka s predstavnicima umirovljenika. Novac će dobiti i umirovljenici s inozemnim mirovinama, ali oni će se ipak morati strpjeti još nekoliko mjeseci.

Ministar Josip Aladrović nakon sastanka otkrio je točan datum isplate covid dodatka – 30. travnja. No, korisnicima koji uz hrvatsku mirovinu ostvaruju onu iz inozemstva, ili samo nju, dodatak će dobiti tek u srpnju!

Stiže covid dodatak! Od 400 do 1.200 kuna za 850.000 umirovljenika!

“Svim korisnicima samostalne ili razmjerne mirovine koji su ostvarivali mirovinska prava i u drugim zemljama, pri čemu gledamo kumulativ njihovih mirovina, dodatak će biti isplaćen u srpnju zbog prikupljanja podataka.

Covid dodatak za sve one koji su ostvarivali svoje mirovinsko primanje u Hrvatskoj i ulaze u jedan od ovih razreda bit će isplaćen 30. travnja. Svi od kojih će se morati prikupljati dodatna dokumentacija će morati nešto kasnije biti u obradi i isplati” – potvrdio je ministar Aladrović.

Za isplatu dodatka umirovljenicima zadužen je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje koji će izdati detaljnije upute.

Aladrović otkrio točan datum isplate dodatka, oni s inozemnim mirovinama moraju čekati!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap