Advent u Zagrebu: Ukrasi, lampice, niz kulturnih događanja, ali i nove lokacije

Ana Kanazir
6. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Advent Zagreb će se održati u periodu od 2. prosinca do 7. siječnja 2024. godine. Prva adventska svijeća se pali na trgu bana Jelačića, a poslije se pale i na ostalim lokacijama. Ipak, ove godine se Advent neće održati na Gornjem gradu, ali se zato uvode nove lokacije pješačka zona u Masarykovoj ulici i trg bana Jelačića.

advent u zagrebu

advent u Zagrebu | foto: Facebook Advent u Zagrebu

Advent Zagreb kreće 2. prosinca, a očekuje se puno događanja, ali i kućica na raznim lokacijama. Iako se neke stvari neće mijenjati, na jednoj lokaciji ove godine neće biti nikakvog sadržaja.

Advent Zagreb će se održavati diljem glavnog grada, na Europskom trgu, Zrinjevcu i Strossmayerovom trgu, a građani i turisti će uživati i u adventu na Trgu bana Jelačića, ali i u pješačkoj zoni u Masarykovoj ulici. S druge strane, ove godine neće biti Adventa na Gornjem gradu zbog brojnih građevinskih radova. Sve će trajati od 2. prosinca do 7. siječnja 2024. godine. Sve događaje organizira Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i institucionalni i privatni partneri.

– Ljubitelji klizanja i ove će godine moći uživati u radostima klizališta na Tomislavcu. Za stvaranje bajkovitog ugođaja tu su i brojne dekorativne lokacije poput onih na Svačićevom i Mažuranićevom trgu, parku Ribnjak, Trgu bana Jelačića i Trgu Republike Hrvatske, a građani će moći kupiti prigodne ukrase i isprobati ugostiteljsku ponudu na kućicama u Gajevoj, Bogovićevoj i na Trgu bana Jelačića, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Uz to, očekuje se i više od 100 koncerata, kao i izložbe u muzejima i galerijama, ali i predstave u kazalištima.

– Posebno bih istaknula nove dekorativne lokacije i odlične tzv. photo pointove u organizaciji TZGZ na Trgu braće Mažuranić, Svačićevom trgu, parku Ribnjak te one već dobro znane na Trgu bana Jelačića, Trgu Republike Hrvatske, prolazu Oktogon i tunelu Grič, otkrila je Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

Uz to, bit će tu i sadržaja za najmlađe, za kućne ljubimce, a posebni će biti i ukrasi diljem grada. Sve detalje možete vidjeti i ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap