81-godišnji maneken osvaja Kinu svojom životnom energijom, izdefiniranim tijelom i bujnom kosom

Jelena Ratko
11. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Po zanimanju glumac, ovaj 81-godišnji model oborio je Kinu s nogu kada je prvi puta izašao na modnu pistu. Dizajner čiju je odjeću nosio na svojoj prvoj reviji, pronašao ga je preko njegove kćeri koja je pokazala fotografiju oca kada je ekipi ponestalo modela zainteresiranih za pokazivanje svoga tijela javnosti.

Foto: screenshot youtube.com

Wang Deshun provodi nekoliko sati dnevno vježbajući u teretani. Redovno trenira već 30 godina, a na njegov fizički izgled mogu biti ljubomorni i duplo mlađi muškarci od njega.

Foto: screenshot youtube.com

Prije nego što se pojavio na modnoj sceni, Wang se bavio glumom i performansom. Najpoznatiji je po svojim izložbama živućih skulptura koje je održavao početkom 90-ih godina. Kontroverzni performansi nagih ljudi obojenih u nijanse skulptura izlivenih u bakru i drugim metalima, bili su rezultat projekta ovog umjetnika i njegove supruge, a u javnosti su izazivali žustre rasprave o opravdanosti takvih umjetničkih postupaka.

Foto: screenshot youtube.com

Model je postao tek u dobi od 79 godina, a u nešto više od dvije godine koliko je prisutan na pisti, uspio je oduševiti cijelu kinesku javnost i mnogima postati uzor. Dizajner koji ga je angažirao prvi put u njemu je vidio savršenog manekena zbog njegove specifične energije, izuzetne fizičke kondicije i bujne sijede kose.

Foto: screenshot youtube.com

O ovom svestranom umjetniku snimljen je i dokumentarni film Wang Deshun – priča o njegovom životu i umjetnosti, koji možete pogledati u nastavku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap