71-godišnja autorica eseja ‘Kako ubiti supruga’ osuđena za – ubojstvo supruga

Josip Mihaljević
4. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

71-godišnja umirovljenica Nancy Brophy, inače autorica eseja naslovljenog ‘Kako ubiti supruga’ prošloga je tjedna osuđena upravo zbog činjenice da je u 2018. godini ubila svog supruga.

nancy brophy

Foto: Nancyy Crampton Brophy | Youtube screenshot

71-godišnja umirovljenica iz SAD-a Nancy Brophy proglašena je krivom zbog ubojstva svog supruga Daniela. Slučaj se dogodio sredinom 2018. godine kada je u njega pucala više puta na njegovom radnom mjestu, donosi euronews.com.

Ništa u ovoj priči ne bi bilo potpuno izvan uobičajenog da umirovljenica još 2011. godine nije objavila esej naziva ‘Kako ubiti supruga’ u kojem detaljno navodi razne metode počinjenja “savršenog” ubojstva kojem se neće moći ući u trag. U tom je eseju na više mjesta isticala kako je u takvom činu imperativ ne biti uhvaćen.

Unatoč tomu što je tužiteljstvo tražilo da se esej uzme kao svojevrsni dokaz, sudac je sadržaj eseja isključio iz službenog postupka uzevši u obzir da je napisan godinama prije samog događaja ubojstva. No, dokaza je protiv okrivljenice i bez toga bilo više nego dovoljno. Osim što je posjedovala isti model pištolja kojim je usmrćen njen suprug, nadzorne kamere uhvatile su je u vožnji prema i od suprugovog radnog mjesta koji odgovaraju trenutku ubojstva.

Nancy je uhićena neposredno nakon ubojstva i u pritvorena je gotovo četiri godine. I dok njeni odvjetnici najavljuju žalbu, kazna će joj biti izrečena tek 13. lipnja.

71-godišnja autorica eseja ‘Kako ubiti supruga’ osuđena za – ubojstvo supruga
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap