62-godišnjak prijatelja polio benzinom i zapalio: “I dalje smo najbolji prijatelji. Opraštam mu sve”

Josip Mihaljević
11. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Matija (62) je u siječnju ove godine svog prijatelja Milana (62) polio benzinom i zapalio. Povoda se nijedan ni drugi ne sjećaju, a Matiji je prije nekoliko dana izrečena nepravomoćna kazna od tri godine zatvora. Oni su se već odavno pomirili, a jedan bez drugog ne mogu.

gemist

Foto: Obojica za sve krive poveću količinu gemišta koje su tog dana popili | Pixabay

Matija i Milan su susjedi iz Gornje Dubrave i dva najbolja prijatelja. U siječnju ove godine pili su gemišt čitav dan, prvo kod Milana, onda kod trećeg susjeda i na kraju kod Matije, piše Jutarnji list.

Kako to inače biva, tako “odrvljeni” su se posvađali oko neke stvari koje se nijedan ni drugi ne mogu više sjetiti i situacija je brzo eskalirala. Matija je polio Milana benzinom i potom ga zapalio! Čim je shvatio što je napravio, odmah mu je uskočio u pomoć i krenuo s gašenjem vatre.

Zbog pokušaja teškog ubojstva deset je mjeseci proveo u Remetincu, a ovoga tjedna izrečena mu je nepravomoćna kazna od tri godine zatvora. Budući da je kazna manja od pet godina, odmah je pušten iz pritvora.

Policija po sili zakona mora obavijestiti oštećenika da je okrivljenik izašao iz zatvora, a prijatelji su se u bizarnom spletu okolnosti odmah našli zajedno, da provjere kako su.

“Pa živimo tu jedan pored drugoga. Rekao sam policiji da ne mogu sad izbjegavati njegovu kuću kad je ona 20 metara od moje”, ispričao je Milan novinarima Jutarnjeg lista.

Nastavili piti nakon zapaljivanja

Na svu sreću, Milan se dobro oporavio od opeklina, iako i danas, 11 mjeseci nakon događaja, na rukama nosi ožiljke.

“I dalje smo najbolji prijatelji. Opraštam mu sve”, kazao je Milan.

Obojica kao glavnog krivca navode alkohol. Matija je imao 3,2 promila u krvi, dok je Milan imao manje. Ni jedan ni drugi se ne sjećaju oko čega su se točno posvađali, ali to im sada nije ni važno.

“Sjedili smo pored vatre, pili i pričali, a ja ponekad imam tu malo benzina kada mi se ne da sjeckati drva za vatru pa samo polijem po vatri da se rasplamsa, jedan dec. Time sam ga polio, žao mi je.

Nakon što sam ga zapalio i ugasio popili smo još par pića, a onda je rekao da mora doma, da mu je slabo”, ispričao je Matija.

Milan zbog ozljeda na rukama ne može više obrađivati i popraviti svoj vinograd, a u pomoć će mu, unatoč policijskoj zabrani prilaska, pomoći Matija.

“Ja posljedice za ono što sam napravio moram snositi, ali najvažnije je da je Milan dobro”, ispričao je pokajnički Matija.

62-godišnjak prijatelja polio benzinom i zapalio: “I dalje smo najbolji prijatelji. Opraštam mu sve”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap