10 razloga zašto su ženama stariji muškarci toliko privlačni

Jasmina Grgurić Zanze
2. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Da godine nisu važne čuli smo već mnogo puta. Vrijedi li ta izreka i u svijetu ljubavi? Zapravo, i da. Nikada nije kasno pronaći srodnu dušu, a dokaz su brojni parovi koji su se spojili u starijoj dobi. No, što kada je riječ o razlici u godinama? Dok su veze starijih žena i mlađih muškaraca još uvijek svojevrsni tabu, razliku od 10, 20, 30 pa i više godina u korist muškaraca daleko se manje osuđuje. Ipak, čini se i da postoji razlog zašto žene starije muškarce smatraju toliko privlačnima.

Catherine Zeta Jones i Michael Douglas (Snimak zaslona/Youtube)

U svijetu poznatih osoba, velika razlika u godinama i nije neka novost. Primjera slavnih parova u kojima muškarac po godinama može biti otac svojoj djevojci ili ženi, uistinu je mnogo. Primjerice, razlika između Catherine Zete Jones i njezinog supruga Michaela Douglasa je 25 godina.

Ipak, čini se da žene ne biraju starije muškarce samo zbog slave ili novca, već su za to zaslužni i neki drugi razlozi. Njih deset donosi Život i stil.

Zreliji su

Kako žene sazrijevaju u ranijoj životnoj dobi, njihovi vršnjaci, a kamo li mlađi muškarci, ne čine im se dovoljno ozbiljnima za vezu i osnivanje obitelji. Radije stoga biraju starije muškarce za koje se pretpostavlja da su se već odlučili skrasiti.

Iskusniji su

Neka istraživanja idu u korist starijih osoba, kada je o razini inteligencije riječ. Za to je zaslužno njihovo iskustvo pa se bolje snalaze u pojedinim situacijama i znaju kako treba reagirati.

Znaju što žele

S godinama i muškarci slažu prioritete i ponašaju se u skladu s tim. Pritom neće trošiti ni svoje vrijeme, a ni vrijeme partnerice. Kada znaju što žele, znaju i kako to ostvariti.

Financijski su stabilniji

Žene ne traže samo emocionalnu sigurnost, nego i onu egzistencijalnu. Financije su im stoga važne, a kada je o ulaganjima riječ, prvo mjesto starijim muškarcima za to je obitelj. Oni neće novac trošiti na beznačajne stvari.

Ravnopravni su partneri

U odnosu s nezrelim muškarcima, žene se često osjećaju frustrirano. One radije traže osobine poput strpljenja i razumijevanja, povjerenja, ali i nezavisnosti. Po tim kvalitetama u starijim muškarcima laše mogu pronaći sebi ravnog.

Ne bježe od kućanskih poslova

Pomoć u kuhinji žena će, navodno, prije dobiti od starijeg muškarca. Pretpostavka je da su se oni u životu češće susretali s takvim poslovima, jer su bili u situacijama kada to za njih nije mogao obaviti nitko drugi.

Znaju kako se ponašati

Na temelju svih pogrešaka koje su prošli, oni jako dobro znaju što trebaju reći i napraviti, a što ne pa će se tako daleko više nego mlađi truditi oko ponašanja prema ženi.

Imaju karizmu

Sijeda kosa u današnje je vrijeme postala sinonim za muževnost i šarm. Također, stariji muškarci imaju više samopouzdanja i izgrađen vlastiti stil.

Ne prave dramu

Pripadnice nježnijeg spola daleko su emotivnije, a samim time i dramatičnije, od muškaraca pa pokraj sebe žele imati stabilnu osobu koja neće dizati prašinu oko svake sitnice.

Pružaju osjećaj sigurnosti

Stariji muškarci su, čini se, u prednosti pred onim mlađima i po pitanju sigurnosti koje ulijevaju u odnos s partnericom. Na njih se lakše osloniti i vjerovati da će ostati u vezi i kada dođu teškoće.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap