Stiže pomoć za zagrebačke umirovljenike s malom mirovinom: Iznosi od 26 do 66 eura

Jasmina Grgurić Zanze
16. svibnja 2024.
Mirovine
A- A+

Počela je isplata novčane naknade Grada Zagreba umirovljenicima s malim mirovinama. Iznosi pomoći kreću se od 26 do 66 eura, ovisno o visini primanja. Ukupni prihod korisnika ne smije prelaziti 238,90 eura mjesečno. Umirovljenici s tekućim računima novac su dobili jučer, a oni koji ga primaju poštom, mogu ga očekivati od petka. Korisnici imaju pravo i na podmirenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

Grad Zagreb započeo je isplatu novčane naknade za svibanj umirovljenicima s malim mirovinama. Onima koji imaju tekuće račune u banci, novac je isplaćen ove srijede, dok će starije osobe koje naknadu primaju putem pošte novac dobiti od petka, 17. svibnja. Ako novčanu pomoć ne prime na kućnu adresu, moći će to učiniti kroz narednih deset dana u Hrvatskoj pošti. Riječ je iznosima od 26 do 66 eura, ovisno o visini prihoda.

Od 26 do 66 eura mjesečne naknade

ZET zagreb
Grad Zagreb objavio na koji se način stariji od 65 mogu besplatno voziti ZET-om od lipnja

Pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici s najmanje pet godina prebivališta u Gradu Zagrebu. Uvjet je da im prihodi ne prelaze 238,90 eura mjesečno. Novčane naknade podijeljene su u četiri kategorije prema primanjima.

Umirovljenici s prihodima do 119,45 eura dobivaju 66,36 eura. Na 53,09 eura mjesečno pravo imaju oni s primanjima od 119,46 eura do 159,27 eura. Po 39,82 eura ide za one s primanjima od 159,28 do 199,08 eura, a u posljednjoj su kategoriji umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 199,09 eura do 238,90 eura mjesečno. Grad Zagreb njima isplaćuje 26,54 eura naknade.

Podsjetimo, sve osobe starije od 65 godina u Zagrebu će se od lipnja moći besplatno voziti ZET-om. Što trebate učiniti kako biste ostvarili ovo pravo, možete pročitati ovdje.

Dopunsko i džeparac korisnicima doma za starije

Započela je i isplata novčane naknade za plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja, a pravo ostvaruju svi umirovljenici koji ostvaruju i novčanu naknadu. Grad Zagreb isplaćuje i novčane naknade korisnicima doplatka za pomoć i njegu i korisnicima osobne invalidnine te naknade osobama kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja.

Korisnici domova za starije dobivaju džeparac, a počela je isplata i novčane naknade korisnicima prava na nacionalnu naknadu za starije, kao i novčane naknade korisnicima prava na doplatak za djecu, obavijestili su iz Grada Zagreba.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap