Kreće isplata jednokratnog dodatka za dio umirovljenika: Donosimo tko će ga sve dobiti

Milan Dalmacija
20. ožujka 2023.
Mirovine
A- A+

Dodatak na mirovinu za 15.223 osobe koje primaju inozemnu mirovinu ili su ostvarile mirovinsko pravo u prosincu prošle godine bit će isplaćen u utorak 21. ožujka, izvijestili su iz HZMO-a. Za ovu je isplatu osigurano 1.447.729,51 eura.

Novac, euro | Foto: mirovina.hr

U utorak 21. ožujka 2023. počinje isplata jednokratnog dodatka korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Sve na jednom mjestu: Ovo su uvjeti za dobivanje umirovljeničkog dodatka, posebno je važna jedna stvar

Podsjećaju da će ova isplata obuhvatiti umirovljenike kojima se uz mirovinu ostvarenu u Republici Hrvatskoj isplaćuje i mirovina iz inozemstva ili onima koji imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu, a kojima dodatak nije isplaćen u prosincu. Oni su do 28. veljače 2023. HZMO-u trebali dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu.

Također, jednokratni će dodatak biti isplaćen i korisnicima hrvatske mirovine koji su pravo na mirovinu ostvarili do 31. prosinca 2022. te su zatečeni u isplati za prosinac, odnosno najkasnije na dan 15. veljače 2023. godine. Riječ je o ukupno 15.223 osobe, a za ovu isplatu je u državnom proračunu osigurano 1.447.729,51 eura.

Vrijedi podsjetiti da je Vlada proteklog četvrtka donijela novu odluku o isplati jednokratnog dodatka umirovljenicima, koji će biti isplaćen u travnju, osim za primatelje inozemnih mirovina i one koji su pravo na mirovinu ostvarili u travnju. Njima će dodatak u visini od 60 do 160 eura biti isplaćen u srpnju, a više detalja možete pročitati ovdje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap