Trk na bankomate: Grad Zagreb danas isplatio naknadu za rujan dijelu umirovljenika

Milan Dalmacija
16. rujna 2022.
Mirovine
A- A+

Umirovljenicima koji imaju otvorene bankovne račune, Grad Zagreb je danas isplatio naknadu za rujan, dok će onima koji naknadu primaju poštom isplata početi od utorka, 20. rujna. Oni umirovljenici koji naknadu nisu dobili poštom na svoju adresu, moći će je podići u poštanskim uredima 10 dana od početka isplate.

Ilustracija. Rawpixel

Grad Zagreb je danas započeo s isplatom naknade umirovljenicima za rujan. Korisnicima koji imaju otvorene bankovne račune, novac je već sjeo, dok će onima koji naknadu primaju poštom isplata početi od utorka, 20. rujna. Oni umirovljenici koji naknadu nisu dobili poštom na svoju adresu, moći će je podići u poštanskim uredima 10 dana od početka isplate, priopćili su iz gradske uprave.

Pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji su prije podnošenja zahtjeva prebivali na području Grada Zagreba neprekidno najmanje pet godina, a čiji ukupni prihodi ne prelaze 1.700 kuna mjesečno. Radi ostvarivanja prava na novčanu naknadu umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

  • I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno
  • II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno
  • III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kuna do 1.700 kuna mjesečno

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna mjesečne naknade, umirovljenici II. skupine na 300 kuna, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna. Nakon navedenih rokova nema retrogradne isplate naknada za rujan. Sve je informacije moguće dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Trk na bankomate: Grad Zagreb danas isplatio naknadu za rujan dijelu umirovljenika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap