Dobar biznis obveznih mirovinskih fondova: Tvrtka u njihovu portfelju kupuje luksuzni hotel na Braču

Milan Dalmacija
31. kolovoza 2022.
Mirovine
A- A+

Hotelska grupacija Jadran d.d. iz Crikvenice uskoro će sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirama na Braču. Akvizicija je teška 47,1 milijun eura, a tvrtka Jadran je u većinskom vlasništvu dva obvezna mirovinska fonda.

Grand hotel View u Postirama na otoku Braču | foto: YouTube, Vladimir Jelinčić

Članovi skupštine hotelske grupacije Jadran d.d. iz Crikvenice na izvanrednoj su sjednici u srijedu odobrili upravi da sklopi ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirama na otoku Braču, prenosi baustela.hr. Vrijednost kupnje iznosi 47,1 milijun eura. Inače, Hotelska grupacija Jadran d.d. u vlasništvu je mirovinskih fondova od 2018. godine, kad su većinski dio preuzeli obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi.

49,99 kn
6,63 €
prije:
75,99 kn
10,09 €
Uštedite

Doline jogurt

Tekući ili čvrsti, 180 g
2,29 kn
0,30 €
Provjerite ponudu
39,99 kn
5,31 €
prije:
59,99 kn
7,96 €
Provjerite i uštedite
4,49 kn
0,60 €
Prelistajte katalog
119,99 kn
15,93 €
prije:
199,99 kn
26,54 €
Provjerite i uštedite
14,99 kn
1,99 €
Prelistajte katalog
22,99 kn
3,05 €
Prelistajte katalog
Tečaj €/kn: 7,53450
novac
Imovina mirovinskih fondova narasla za 3,2 milijarde kuna: Prinosi rastu, ali još ne pokrivaju godišnji minus

– Tvrtka Jadran d.d. ugovorila je već ranije s tvrtkom Adria Coast Turizam d.o.o. iz Zagreba zakup Grand hotela View u Postirama na otoku Braču od 1. lipnja 2022., a danas je Skupština društva odobrila Upravi kupovinu tog novoizgrađenog hotela na jednom od najljepših otoka na Jadranu.

Preuzimanjem cjelokupnih poslovnih udjela Adria Coast Turizam d.o.o. u čijem je vlasništvu Grand hotel View, crikvenička tvrtka sada pod svojim okriljem okuplja 19 poslovnih subjekata, što u vlasništvu što u ugovornom upravljanju. Riječ je o više od 2.000 smještajnih jedinica u hotelima i resortima, te preko 1.300 parcela u kampovima.

Osim na crikveničko-vinodolskoj i makarskoj rivijeri, svoje poslovanje proširila je od sjevera do juga jadranske obale, te na otocima, a od kada su prije pet godina tvrtku vlasnički preuzeli hrvatski obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali snažnu financijsku podršku, uspješno se nosi na zahtjevnom hrvatskom i međunarodnom turističkom tržištu, stoji u priopćenju.

Ostvarivanje nacionalne strategije turizma

Član Uprave Jadrana d.d. Ivan Safundžić tvrdi da kupnjom hotela doprinose ostvarivanju zacrtane nacionalne strategije razvoja turizma u Hrvatskoj povećanjem kapaciteta u hotelskom smještaju visoke kategorije, čime domaća turistička ponuda postaje konkurentnija u odnosu na inozemne destinacije u okruženju.

– Kupovinom Grand hotela View osnažili smo naš vlasnički portfelj još jednim super modernim objektom visoke kategorije na prekrasnoj lokaciji otoka Brača što doprinosi značajnijem povećanju naše turističke ponude i prihoda, te ukupnim poslovnim rezultatima, poručio je Safundžić.

Betonski div u mirnom otočkom mjestu

Inače, hotel ima četiri zvjezdice, 230 soba i različite popratne sadržaje. Izgradila ga je zagrebačka tvrtka Adria Coast Turizam, čiji su vlasnici poduzetnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac i Josip Jurčević.  Hotel je otvoren ovog ljeta te je zbog svog izgleda i veličine potpuno neproporcionalne vizuri malog dalmatinskog mjesta izazvao brojne osude u javnosti. Više o hotelu možete pročitati na sljedećim poveznicama našeg sestrinskog portala baustela:

Dobar biznis obveznih mirovinskih fondova: Tvrtka u njihovu portfelju kupuje luksuzni hotel na Braču
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap