Zet (54) napao punicu (78) zbog vode, prijeti mu zatvor

Alberta Požgaj
1. lipnja 2022.
Istaknuto
A- A+

Neprestane svađe između zeta (54) i punice (78) kulminirale incidentom na balkonu kuće u Zagrebu. Punica zetu prigovorila zbog polijevanja vode po balkonu, on ju verbalno napao nakon čega ga je ona prijavila policiji.

Napao punicu | Pexels

Napao punicu | Pexels

Prema presudi, Mladen je lani u svibnju napao punicu jer je prigovorila njegovom djetetu zbog polijevanja vode po balkonu, prenosi Danica.hr. Ove godine, Općinski sud je donio nepravomoćnu presudu pri čemu je zeta proglasio krivim, osudio ga na šest mjeseci zatvora, uz naznaku da ne mora u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini isto ili slično djelo.

Zet tvrdi jedno, a punica drugo

Nasilje nad starijima | Unsplash
Nasilje nad starijima: "Osobe koje su više izložene nasilju, manje spremne da ga prijave"

No, postoje dvije verzije ovog nesretnog događaja. S jedne strane, zet Mladen tvrdi kako se nikada nije slagao s punicom, kako su se znali često posvađati, ali bi se ubrzo pomirili. Isto tako, zet je priznao kako je punicu tijekom nemilog događaja primio za ramena te kako je bio glasan, ali poriče činjenice koje je punica istaknula.

“Možda sam primio punicu za ramena, ali je sasvim sigurno nisam tresao. Nisam agresivna osoba, a osobito ne prema ženama. Svašta sam vikao, istina, ali nisam joj rekao ‘sve ću vas srediti’. Od tog dana dolazim po dijete, ali ne izlazim iz auta i nemam kontakta s punicom”, navodi se u presudi.

S druge strane, punica tvrdi kako ju je događaj izrazito potresao te kako se zbog zetovog napada zabrinula za vlastitu sigurnost, a naposljetku i za život.

Nasilje u obitelji prema starijim osobama poraslo za čak 53 posto!

“Bila sam uplašena, primio me za ramena i tresao. Rekao je ‘majku vam božju’ i još neke riječi, primjerice ‘sad ćete vidjeti, sve ću vas srediti’. To nije prvi put da je vikao, cijela ulica ga čuje”, istaknuto je u presudi.

Punica je na kraju zaključila kako se boji zeta jer ovo nije prvi takav incident koji je imala s njim te kako ga je nakon ovog odlučila prijaviti policiji. Nadležni sud je zeta proglasio krivim pri čemu ga je osudio na šest mjeseci zatvora. No, ako zet u roku od dvije godine ne počini isto ili slično nedjelo ne mora u zatvor. Isto tako, presuda je nepravomoćmna što znači da se zet Mladen još uvijek može na nju žaliti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap