Sljedeći tjedan dolazi novi toplinski val, temperature idu i do 39 stupnjeva

Matej Markovinović
11. kolovoza 2022.
Istaknuto
A- A+

Meteorolog N1 televizije Bojan Lipovščak najavio je dolazak novog toplinskog vala nakon Velike Gospe. Temperature bi, kako navodi, u unutrašnjosti trebale biti od 38 do 39ºC, dok će na Jadranu biti oko 35ºC. Nadolazeći toplinski val trajat će tjedan dana.

Foto: Unsplash

Bojan Lipovščak, meteorolog N1 televizije, najavio je dolazak novog toplinskog vala sljedeći tjedan, nakon blagdana Velike Gospe. Kako navodi, od utorka do kraja tjedna rast će temperatura uz obilje sunca. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 38 do 39ºC.

S druge strane, na Jadranu, bit će sunčano, toplo i vruće, uz umjeren do jak jugozapadni vjetar lebić te poslijepodnevni maestral. Najviše dnevne temperature bit će nešto manje nego u unutrašnjosti, oko 35ºC.

Lipovščak prognozira da će toplinski val trajati tjedan dana, a njegov će kraj obilježiti prodor hladne fronte praćen grmljavinom, pljuskovima i udarima vjetra te padom temperature za 10 do 15ºC.

DHMZ izdao upozorenje za toplinski val, evo kako se od njega zaštititi

Za zaštitu od toplinskog vala, DHMZ je još prije preporučio građanima da rashlade svoj dom koristeći hladniji noćni zrak te zatvaranjem prozore i roleta (ako ih imate) tijekom dana. Izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati trebao bi se izbjegavati, kao i naporan fizički rad ako je to moguće. Također, vrlo je važno i redovito koristiti kremu sa zaštitnim faktorom od štetnog UV zračenja.

Više o tome kako se zaštiti od toplinskog vala, saznajte u našem tekstu na sljedećoj poveznici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap