Prodajom blagdanskih ukrasa zaradit će za kavu, izlet i druženja

Jasmina Grgurić Zanze
16. prosinca 2017.
Istaknuto
A- A+

Kad se stare ruke slože – sve se može – tako su sisačke umirovljenice zajednički upotrijebile malo znanja i kreativnosti, pa sve to pretočile u maštovite ručne radove koje su mjesecima izrađivale, a sada ih prodaju uoči nadolazećih blagdana

Foto: Jasmina Grgurić/Mirovina.hr

Blagdansku promotivno-prodajnu izložbu svojih marljivo izrađenih, kreativnih ručnih radova upriličili su u petak korisnici sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe. Srebrni, zlatni, čipkasti, heklani, izvezeni i oslikani ukrasni predmeti plod su višemjesečna truda, vještina i hobija ne samo stalnih korisnika, nego i onih koji u dom dolaze nekoliko puta tjedno na generacijska druženja u sklopu usluge Dnevnog boravka. Prilika je to za prezentaciju zanimljivih unikata, ali i kupnju prigodnih blagdanskih ukrasa poput anđela, svijećnjaka, borića, vijenaca…

„Mi smo to pomalo izrađivali s našom voditeljicom Jasminom Šestan koja nam je osigurala materijale, ali i ideje, te svim ukrasima dala posebni sjaj na kraju. Reakcije su dosta dobre, cijene su povoljne pa smo dosta toga već i prodali. Od prikupljenog novca priuštit ćemo si  zajednička zadovoljstva poput kave, izleta i druženja“ – rekle su nam umirovljenice Milica Karlović i Ivanka Hrgarek iz Dnevnog boravka, zadužene za veselu prezentaciju i nenametljivu prodaju.

Na njihovu štandu prevladavale su moderne srebrno-bijele kombinacije, dok su na susjednom poglede mamili tradicionalni ukrasi svih boja i stilova.

„Prodajemo radove žena u domu koje ih i inače izrađuju te znaju raditi, s naglaskom na blagdanske motive poput heklanih anđela. Tu si i izvezeni jastučići, torbice, heklane šlapice za djecu te mnoštvo drugih ukrasa“ – u ponudu veselog štanda uvela nas je jedna od prodavačica, umirovljenica Ana Varga.

Aktivnost sisačkih umirovljenika može poslužiti kao poticaj ostalima da uoči Božića i sami izrade ukrase kojima mogu ukrasiti svoj dom, razveseliti bližnje pa čak – i nešto zaraditi.

 

Copy link
Powered by Social Snap