Znate li drvo s Azrinog albuma Filigranski pločnici? Dječak s fotografije ima poruku za Bandića

Josip Mihaljević
5. travnja 2018.
Foto dana
A- A+

U sklopu preuređenja Trga žrtava fašizma, koje traje od veljače, prije desetak dana uklonjeno je drvo magnolije koje je godinama cvjetalo na Trgu. Trg je razrovan već mjesec dana, a sasijecanje ovog predivnog drveta naljutilo je mnoge Zagrepčane. Na Facebooku je niknula stranica Vratite magnoliju kao odgovor na odluku Grada Zagreba o uklanjanju magnolija i ostalih stabala koje su uljepšavale Trg žrtava fašizma. Inicijativa ima cilj zaustaviti devastaciju i drugih gradskih prostora.

vratite magnoliju

Foto: FB stranica Vratite magnoliju

U kratkoj poruci koju su građani ostavili na trenutno razrovanom Trgu žrtava fašizma našla se i ova simpatična poruka s interesantnim podatkom.

Bok, ja sam Zvonimir!

Davne 1982. Mijo Vesović me fotorafirao s Branimirom Štulićem za naslovnicu Filigranskih pločnika. Pomozite, ne dozvolite da me posijeku! #vratitemagnoliju


Ako pogledamo naslovnicu Azrinog albuma Filigranskih pločnika, uistinu ćemo pronaći frontmena benda Branimira Johnnyja Štulića kako pozira ispod jednog drva. Kako je nedavno iščupana manoglija, Zvonimir se boji da će i to drvo biti uklonjeno.

azra filigranski pločnici

Foto: naslovnica Azrinog albuma Filigranski Pločnici | Mijo Vesović

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap