Umirovljenici i čovjekov najbolji prijatelj: Kako psi mogu popraviti raspoloženje u domovima za starije

Josip Mihaljević
27. srpnja 2018.
Foto dana
A- A+

Veliki dio pogodnosti umirovljenika izvan Hrvatske dolazi iz toga što su oni i dalje integrirani u društvo. Aktivno surađuju sa svim vrstama udruga koje im mogu nešto ponuditi, a jedna neobična kampanja spojila je korisnike domova za starije sa slatkim psima iz azila.

Foto: Instagram

Pse baš i nije pretjerano briga jeste li stari, bolesni ili neraspoloženi. Oni uvijek računaju na dobar provod i potrudit će se usrećiti i najmrzovoljnije umirovljenike.

Na Instagramu smo naletjeli na suradnju jednog australskog doma za starije sa svjetski poznatom udrugom RSPCA – najvećom udrugom za dobrobit životinja na svijetu.

Na fotografiji su “veliki dobroćudni div” Barney i jedna korisnica australskog doma za starije. Fotografiju je postavio korisnik animalsforallcare, s prikladnim pozivom i drugim domovima za starije koji su zainteresirani za suradnju:

“Kontaktirajte nas ako vaš dom za starije želi sudjelovati u besplatnom druženju s našim psima. Štenci su trenirani kroz RSPCA program, a mi ćemo doći bilo gdje u okolici Sydneya. Ovo je prekrasan način koji je do sada uvijek rezultirao samo srećom i veseljem, povećanom socijalizacijom i poboljšanjem raspoloženja. Mi uistinu vjerujemo da psići mogu svim starijim ljudima prenijeti sreću koju nose u sebi”, napisali su.

https://www.instagram.com/p/BluxqkplLgp/?tagged=elderly

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap