Umirovljenica Bosiljka ima 101 godinu i obožava čitati Kvesićeve romane

Jasmina Grgurić Zanze
20. svibnja 2019.
Foto dana
A- A+

Umirovljeni književnik, novinar i scenarist, 69-godišnji Pero Kvesić na društvenim mrežama promovira čitanje. Jedna objava posebno je oduševila njegove pratitelje. Naime, objavio je fotografiju svoje, kako kaže, najposebnije čitateljice Bosiljke Milun koja se njegovih romana ne odriče ni u pozamašnoj dobi.

Književnik Pero Kvesić dobro je poznat svim generacijama koje uživaju čitati njegove romane, pripovijetke i pjesme. Aktivan je i na društvenim mrežama, gdje je predstavio svoju posebnu, a moguće i najstariju, čitateljicu.

Pero Kvesić na Humans of Mirovina podijelio svoju priču o biciklu

“Moja najposebnija i jedna od najkvalitetnijih čitateljica, Bosiljka (Bosa) Milun, neprekidno čita, i to na tri jezika. Budi kao Bosa!” – napisao je uz fotografiju vjerne čitateljice.

Svima je poručio: “Čitajte Kvesića i doživite bistru sto i prvu“.

Inače, Peru Kvesića lani smo sreli u šetnji uz more. Spremno je stao pred naš objektiv i ispričao zanimljive anegdote o štapu, mirovini, Brijunima i biciklu.

Gospođa Bosiljka Milun, osim što puno čita u 101. godini života, aktivirala se i oko zaštite životinja pa je tako u povodu lanjskog prosvjeda protiv lova u jednom videu iznijela svoje stajalište.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap