Pogledajte reklamu za slavonske hrastove parkete koje smo obožavali

Jasmina Grgurić
17. siječnja 2020.
Foto dana
A- A+

Podsjetnik na još jednu domaću tvrtku i kvalitetu nekadašnjih proizvoda, koje mnogi imaju još i dan danas, donosi nam u svom reklamnom kutku Tehnički muzej “Nikola Tesla”. Riječ je o panel parketima kakve je 80-ih godina proizvodila tvornica Slavonija Hrast iz Orahovice.

Da žene ne vole samo haljine i cipele, dokazuje reklama Slavonija hrasta iz osamdesetih godina. Djevojka u svom dnevnom boravku, karakteristična izgleda za to vrijeme, uživa ležeći na parketu domaće proizvodnje.

Mala povijest Borosane: Od radničke cipele s dušom do modnog dodatka

Pratitelji društvenih mreža konstatirali su da takve kvalitete nažalost nikad više, a neki su se osvrnuli na pop kulturu koja izvire iz same scenografije s pločama, narančama i neobičnom svjetiljkom u pozadini, dok iz dvaju uglova sramežljivo proviruju baršunaste fotelje. Komoda od masivnog drveta i starinski televizor na kućnu antenu se, naravno, podrazumijevaju.

No, kako ovdje nije riječ o modi, nego nekad snažnoj hrvatskoj proizvodnji koja je danas pala na niske grane, valja napomenuti da je posrnuli drvni kombinat Slavonija hrast 2003. godine preuzeo mladi poduzetnik koji je nastavio proizvodnju parketa, uglavnom za vanjsko tržište. Zapravo, iznenadili bismo smo se da je u zemlji tolike drvne građe, koja se masovno zloupotrebljava i krade, biznis propao. Zapravo, ne bismo.

Bilo kako bilo, lijepo se prisjetiti nekadašnjih vremena kada puno toga nije funkcioniralo kako treba, ali industrija – jest!

Pogledajte reklamu za slavonske hrastove parkete koje smo obožavali
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap