Pogledajte kako je izgledala dnevna soba domaćeg proizvođača iz 1971. godine

Jasmina Grgurić
20. veljače 2019.
Foto dana
A- A+

Ovakav dnevni boravak dobro je poznat našim umirovljenicima, jer je krasio njihove domove 70-ih godina prošloga stoljeća. No, mnogi su stare komade namještaja zadržali i danas, bilo iz nostalgije, bilo zbog kvalitete, ali i financijskih nemogućnosti za modernije preinake. Srećom, moda se vraća pa tako ni ova soba pretjerano ne odudara od onih u kojima uživamo danas…

Zagrebački Tehnički muzej u sklopu svog reklamnog kutka na društvenim mrežama objavio je reklamu dnevnog boravka iz 1971. godine jednog našeg domaćeg proizvođača. Riječ je o zagrebačkom drvno-proizvodnom poduzeću “Marko Šavrić“.

jugodom
Od starog namještaja iz Juge napravio neobičan hotel - Yugodom

Reklama prikazuje lijepo uređenu sobu s drvenim ormarima i vitrinom te pripadujućim stolićem tamnije boje, crvenim “čupavim” tepihom i svjetlijom garniturom za sjedenje i odmaranje.

Soba nosi naziv “Elen”, a regali su izvana furnirani sapelijem, močeni i obrađeni poliesterom za visoki sjaj, dok je iznutra izbijeljeni javor. Kauč i fotelje prodaju se pojedinačno u velikom izboru tkanina, opisao je proizvođač.

Tvornica “Marko Šavrić” osnovana je nakon Drugog svjetskog rata nacionalizacijom 13 stolarskih radnji. Poznata je bila po vrlo kvalitetnih radnji, a slovila je kao najmodernija tvornica namještaja na ovim prostorima. Zapošljavala je čak 2.600 radnika.

Pogledajte kako je izgledala dnevna soba domaćeg proizvođača iz 1971. godine
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap