Pogledajte kako je izgledala dnevna soba domaćeg proizvođača iz 1971. godine

Jasmina Grgurić Zanze
20. veljače 2019.
Foto dana
A- A+

Ovakav dnevni boravak dobro je poznat našim umirovljenicima, jer je krasio njihove domove 70-ih godina prošloga stoljeća. No, mnogi su stare komade namještaja zadržali i danas, bilo iz nostalgije, bilo zbog kvalitete, ali i financijskih nemogućnosti za modernije preinake. Srećom, moda se vraća pa tako ni ova soba pretjerano ne odudara od onih u kojima uživamo danas…

Zagrebački Tehnički muzej u sklopu svog reklamnog kutka na društvenim mrežama objavio je reklamu dnevnog boravka iz 1971. godine jednog našeg domaćeg proizvođača. Riječ je o zagrebačkom drvno-proizvodnom poduzeću “Marko Šavrić“.

jugodom
Od starog namještaja iz Juge napravio neobičan hotel - Yugodom

Reklama prikazuje lijepo uređenu sobu s drvenim ormarima i vitrinom te pripadujućim stolićem tamnije boje, crvenim “čupavim” tepihom i svjetlijom garniturom za sjedenje i odmaranje.

Soba nosi naziv “Elen”, a regali su izvana furnirani sapelijem, močeni i obrađeni poliesterom za visoki sjaj, dok je iznutra izbijeljeni javor. Kauč i fotelje prodaju se pojedinačno u velikom izboru tkanina, opisao je proizvođač.

Tvornica “Marko Šavrić” osnovana je nakon Drugog svjetskog rata nacionalizacijom 13 stolarskih radnji. Poznata je bila po vrlo kvalitetnih radnji, a slovila je kao najmodernija tvornica namještaja na ovim prostorima. Zapošljavala je čak 2.600 radnika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap